Banner
tekst3sl4

Nothing Phone (1) – predstavljen

Nothing Phone (1) je predstavljen. Bit će ga moguće naručiti putem službenih Nothing stranica.

Napokon je tu, Nothing Phone (1) predstavljen je. Kako se i pisalo tvrtka Nothing je početkom mjeseca predstavila svoj prvi pametni telefon „Phone (1).

Windows 12 dolazi već 2024. godine

Ništa ovdje ne bi bilo posebno da vlasnik tvrtke Nothing nije suosnivač OnePlusa, Carl Pei. Kada je Carl Pei otišao „problemi u tvrtki” iz OnePlusa odlučio se na drastičan potez. Osnovati vlastitu tvrtku i rada ono „u čemu je najbolji”. Stvarati pametne telefone.

tekst1naslovna 17

Još su prošle godine započele glasine kako tvrtka Nothing radi na svojem pametnom telefonu „Phone (1)” i nakon toliko pisanja, toliko glasina Nothing Phone (1) napokon je tu.

Dizajn i specifični izgled

Nothing Phone (1) u krajnju je ruku neobičan. To možemo slobodno reći kada opisujemo ovaj pametni telefon. Prvenstveno po tome što je stražnja strana izrađena od stakla odnosno kroz nju se vide svi dijelovi pametnog telefona.

Još k tome moramo nadodati i LED bljeskalice koje se po prvi puta nalaze na jednom pametnom telefonu. A osim vizualnog dizajna (izgleda) imaju zadatak reagirati i na obavijesti kada je to potrebno.

tekst2sl6

Stvarno moramo priznati kako nam se ovo čini poprilično zanimljivim sriješenjem donošenja obavijesti pred samog korisnika. Ukupno je 900 LED dioda koja se nalaze unutar Nothing Phone (1) pametnog telefona koje su povezane (sinkronizirane) unutar Glyph sučelja.

Nothing Phone (1) – srednji model s flagship značajkama [fotogalerija]

Sam dizajn telefona oslanja se na Retro izgled iPhone modela, baš onakav kakav je bio iPhone 4 odnosno iPhone 5. Ipak to je sada „ponovno in” jer takav dizajn opet njeguju iPhone 12 i iPhone 13 modeli.

Specifikacije – flagship mogućnosti ali bez snage

Moramo odmah na početku reći kako Nothing Phone (1) nije flagship pametni telefon. To dokazuje i njegov chipset koji je Snapdragon 778G+ (5nm) o kojem smo pisali na našim stranicama.

LG V50 ThinQ dobio Android 12

Radi se o „običnom” Snapdragon 778G chipsetu koji je malo „pojačan” odnosno ima mogućnost povezivanja na 5G i malo je jači, odnosno njegove su jezgre malo „osnaženije”.

tekst2sl5 1

Tu je dakako riječ o osmo-jezgrenom procesoru (1×2.5 GHz Cortex-A78 & 3×2.4 GHz Cortex-A78 & 4×1.8 GHz Cortex-A55) te Adreno 642L. U danima koji su pred nama svakako ćemo ubaciti Nothing Phone (1) u našu Bazu Mobitela a sada ćemo vam još neke značajke dovesti ovdje.

Xiaomi će proizvoditi zaslone za konkurenciju?

Ponajprije podrška za eksternu memoriju u obliku microSD kartice nije moguća. Nothing Phone (1) donosi 8GB ili 12GB radne te 128GB ili 256GB interne memorije. UFS 3.1 ovdje je kao sigurnost za brzinu i kvalitetan prijenos podataka.

Google nas špijunira – istina ili mit?

Nothing Phone (1) donosi 50MP glavnu kameru s otvorom blende f/1.9 te 50MP ultraširoku kameru s otvorom blende f/2.2. Stražnje kamere (modul) u stanju su snimati 4K video pri fpsa te Full-HD pri 60fpsa.

Elon Musk odustao od kupovine Twittera

S prednje strane unutar Punch-hole proreza nalazi se selfie kamera koja raspolaže s 16MP i otvorom blende f/2.5 te mogućnošću snimanja Full-HD pri 30fpsa. Čitač otiska prsta nalazi se ispod zaslona.

tekst2sl2 6

Kada smo spomenuli zaslon umalo smo zaboravili reći kako se radi o 6,55” OLED zaslonu s rezolucijom 1080x2400pix i sa stopom osvježenja prikaza od 120Hz. Dimenzije Nothing Phone (1) pametnog telefona iznose: 159.2×75.8×8.3mm i težinom od 193.5g.

Huawei Watch GT 3 Pro je spoj visoke tehnologije i luksuza

Nothing Phone (1) donosi IP53 certifikat što mu garantira otpornost na prskanje (ne uranjanje) u vodu. Nothing Phone (1) pokretan je Nothing OS mobilnom platformom, koja svoje korijene vuče iz Androida 12.

Netflix donosi „prostorni zvuk” na sve uređaje

Upravo je ova platforma izazvala toliko nedoumica i kritika kada je predstavljena. Jer se govorilo kako je riječ o „custom” Android sučelju s nekoliko prilagođenih widgeta ali o tome možemo više pričati nekom drugom prilikom.

tekst3sl1 2

Li-Po baterija kapaciteta 5300mAh garantira kako će korištenje odnosno potreba za punjačem korisnika zatrebati svaki dan. Odnosno ako je korisnik štedljiviji tada će potreba za punjačem biti svaki dan i pol.

Motorola X30 Pro – Snapdragon 8+Gen 1 i 200MP

Tu je naravno i podrška za brzo punjenje pri snazi od 33W te podrška za bežično punjenje pri 15W (da postoji i reverzibilna podrška sa snagom od 5W).

Dolazak na tržište i dostupnost (cijena)

Za sam kraj želimo reći kako će Nothing Phone (1) biti moguće već naručiti putem interneta (Nothing stranica) od 21.07.2022. Dostupnost Nothing Phone (1) pametnog telefona za sada će biti u: Europi, Aziji, Velikoj Britaniji, dok će dolazak na Američko tržište biti dostupne tek kasnije ove godine.

Cijena Nothing Phone (1) pametnog telefona: 8GB/128GB – 470€, 8GB/256GB – 530€ i 12GB/256GB – 600€.

Kako se vama Nothing Phone (1) čini ovako „na prvu”?

tekst3sl2 2

Slobodno nam kažite mišljenje u komentare. Mi smo pod dojmom da izgleda nadasve drugačije ali da i neće privući osobito neku pažnju, tko zna možda se mi samo varamo i govorimo gluposti.

Najčitanije