Banner
tekst2naslovna 4

Netflix povećava cijene – konkurencije je sve više

Kojom logikom se Netflix vodi kada je odlučio povećati cijenu. Za naše (Hrvatsko) tržište povećane cijene još nije dostupno ali ne znači da uskoro neće biti.

Sigurno smo kako ste makar krajem oka negdje vidjeli pročitali kako Netflix podiže cijene svoje usluge. Da, posve je točno i to se odnosi na sve pakete (pretplate) koje u svojem portfelju ovaj servis za video streaming nudi i donosi pred same konzumente – korisnike njegova sadržaja.

Netflix ulazi u svijet mobilnih igri – Netflix Games

Sve je počelo (kako to obično i biva) na Američkom tlu, zemlji Netflixa. Ondje su korisnici primijetili povećanje cijena u prosjeku za 1$ što svakako nije mala stvar. Odnosno to je recimo primjera 0,88€ ili u našim Hrvatskim Kunama 6,60kn.

Značajka „Pusti nešto” dolazi na Netflix – za one željne Netflixa a neznaju što da gledaju

Iz Netflixa navode kako za postojeće korisnike postoji plan dolaska novih cijena s obzirom ako su nedavno produžili pretplatu. Da ne bi sve ovako bilo na papiru rekla kazala zavirili smo na korisnički račun autora ovog teksta te smo tamo točno vidjeli koje su aktualne cijene a one iznose:

  • Osnovni paket: 7,99€
  • Standardni: 9,99€
  • Premium: 11,99€

Moramo naglasiti kako su ovo aktualne cijene pretplate za našu (Hrvatsku) regiju te je navedeno odnosno stranica nas „prebaci” na cjenik kada izaberemo „razlog povećana cijene” na stranicama Netflixa.

Kako je OnePlus 10 Pro za*ebo stvar

Osim šturog objašnjenja nije odveć poznato zašto je zaista došlo do toga osim što mi a i korisnici mogu vidjeti kako je vrijeme odnosno dostupnost konkurentskih servisa i platformi sve više i sve jači je prodor istih.

sl1netflix

Tu bi naravno osim Netflixa koji je „u ovome poslu broj 1” svakako izdvojili i HBO Go (Uskoro HBO Max) a naravno vrijedi spomenuti i Disney Plus. Iz Netflixa umiruju govoreći i kazuju kako će svim korisnicima poslati pojedinačne e-mail poruke u kojima će navesti razloge povećana cijene.

Samsung ima patent – sklopivog prijenosnika

Iz ovoga pak proizlazi kako naša (Hrvatska) regija još nije pogođena rastom cijene, odnosno kako su iskazane cijene (fotografije u prilogu – gore iznad tablica) još uvijek one stare bez povećanja.

Instagram testira vertikalno prelaženje Storiesa

Sada valja razmotriti hoće li Netflix i za naše tržište napraviti povećanje od 1$ odnosno 1€ ili ćemo i dalje još neko vrijeme ostati pri starim cijenama? Nisu sve države u kojima je Netflix kao servis (usluga) dostupan u posljednje vrijeme zabilježile porast cijena.

Netflix HDR stigao na hrpu Samsung mobitela

Neki su poput Indije dobili i smanjenje cijena u iznosu od 1$ do 3$. Navedeno smanjenje stupilo je na snagu 14.12.2021. te se na njega gleda kao na dodatno privlačenje Indijskih korisnika koji uveliko koriste Amazon Prime i Disney+Hotstar.

netlixsl2

Ovo bi značilo kako ondje gdje Netflix nije toliko popularan (najzastupljeniji) cijena se spušta kako bi se publika privukla, dok ondje gdje Netflix ruši sve rekorde gledanosti ondje je potrebno povećati cijenu a time naravno „učvrstiti svoju poziciju” tako očito razmišljaju čelni ljudi Netflixa.

Zašto Apple čeka da predstavi sklopivi iPhone?

Imati li vi Netflix, jeste li primijetili povećanje? Kako na to gledate, hoćete li i dalje ostati vjerni Netflixu ili ćete pribjeći nekom od konkurenata? Slobodno nam pište u komentare.

Najčitanije