Banner
tekst3naslovna 4

Netflix kreće u obračun s onima koji dijele lozinke

Netflix gubi korisnike a time i dobit, pad vrijednosti dionica najveća je do sada i ona iznosi 35%.

Popularna platforma za gledanje filmova, serija „Netflix” u posljednje vrijeme muku muči s onima koji dijele svoje lozinke s prijateljima a sve u svrhu gledanja sadržaja „besplatno”.

Netflix i TikTok prestaju sa radom u Rusiji

Sve je počelo od kako je Netflix najavio da kreće u borbu s onima koji dijele svoj Netflix korisnički račun (rodbini, prijateljima, roditeljima). Nije ovo samo obični hir Netflix platforme već je riječ o ozbiljnim tržišnim gubitcima i padom vrijednosti dionica koje Netflix u posljednje vrijeme gubi i suočen je s problemom.

tekst3sl1 3

Da nije sve tako jednostavno pokazuje i pad dionica od 35% i predviđaju i Netflix-ove statistike koje govore kako 100 milijuna kućanstva dijeli lozinke. Kako smo i rekli takav način dijeljenja za rezultat ima pad dionica od 35%.

Apple M2 procesor – detalji i modeli koji uskoro dolaze

Osim navedenog prognozira se kako i gubitak korisnika u iduća dva mjeseca a brojka koju će Netflix izgubiti negdje iznosi do 200,000 (ili će napustiti platformu ili će se pridružiti načinu dijeljenja lozinke) korisnika.

Netflix povećava cijene – konkurencije je sve više

Kada se govori o nekom bližem razdoblju spominje se kako će Netflix izgubiti sve skupa oko 2 milijuna pretplatnika ali bi isto tako ponovni rast Netflix mogao dobiti tijekom druge polovice ove 2022. godine.

netlixsl2

Ponukani ovim problemima Netflix je najavio žestoku i ubrzanu borbu protiv svih koji dijele lozinke. Za sada nije navedeno kako će se oni koji dijele lozinke pronalaziti (hoće li se to raditi putem IP adrese) ili druge osnove.

Android 13 donosi znatno kraće čekanje na učitavanje igre

Ipak izašla je „priča” kako Netflix ima u planu onima koji žele dijeliti lozinke takav način korištenja Netflix-a dodatno naplatiti i to po jednom dijeljenju lozinke. Netflix kao popularni servis koji ima unutar načina korištenja dva do četiri korisnička profila, pitanje je kako će se to odraziti na same korisnike odnosno način korištenja istih.

Windows 10 Pro za 13 eura, popusti do 91%

Moramo reći da nam se čini nakon neuspjelog pokušaja ulaska u svijet mobilnih igara Netflix se okreće onome po čemu je do sada bio poznat i s tim razlogom prihvaćen od strane korisnika.

tekst3sl2 4

Ovome nadodajmo i to kako Netflix razmišlja o uvođenju reklama unutar filmskog i sadržaja serija. Kada sve ove novitete stavimo zajedno čini nam se kako će isti samo dodatno pospješiti odlazak korisnika s Netflix platforme a u korist ostalih konkurentskih servisa za reprodukciju filmova i serija.

Apple Watch mjerač krvnog tlaka dobiva tek 2024. godine

Čini nam se kako je pred Netflix-om izuzetno teško i neizvjesno razdoblje a na samim je korisnicima da odluče kako će postupiti prema istom, hoće li to biti pozitivan ili negativan ishod.

Instagram – kako prilagoditi prikaz sadržaja (algoritamski u kronološki)?

Odnosno hoće li Netflix i dalje biti BR.1 na tržištu ili će pokleknuti pred sve većim brojem konkurenata i njihovim sve značajnijim, bržim i uznapredovalim dolaskom i borbom za svakog korisnika.

Najčitanije