Banner
mjesec

Netema: mjesec i Samsung Galaxy S23 Ultra

Kako bi rekao naš vrli premijer, buka koja se digla oko Samsung S23 Ultre i mjeseca je prava netema, no obrađuju je top mediji pa je u konačnici morao reagirati i Samsung...

Samsung fejka – ili AI dorađuje, ovisi koga pitate – zum fotografije mjeseca, ako zumirate više od 25x!

No shit, Sherlock.

Pa što? Fora jest, da je mjesec uvijek isto okrenut prema zemlji pa nema ništa jednostavnije od lijepljenja mape više rezolucije preko snimljene fotografije, kad AI detektira da zumirate mjesec.

To je prvi uveo Huawei s P30 Pro, pa onda Samsung sa S20 Ultra, S21 Ultra, S22 Ultra i sada istu stvar radi S23 Ultra. A radit će i S24 Ultra, S25 Ultra itd.

Prvo, to može biti iznenađenje samo neukim medijima, jer ako ste ikada zumirali bilo što na 100x, po danu – kad je slika neusporedivo bolja – znate što možete očekivati.

Ovo je fotografija sa 100x zumom snimljena s Galaxy S23 Ultra, koja je pak bolja od prethodnika – no to sad nije važno.

S23 Ultra 100x zum

U noćnim uvjetima, F4.9 i mali senzor iza 10x optike koja je još 10x softverski uvećana (ukupno 100x) ne mogu raditi dobre fotografije mjeseca. Ili bilo čega.  I to je jasno, oduvijek.

Tko se tome čudi kao pura dreku nema pojma o fotografijama, objektivima i senzorima.

Galaxy S23 Ultra 11

Ali čak i ako je to slučaj, zar nikome od tih genijalnih recenzenata nije bilo sumnjivo što sve ostale, non – mjesec fotografije, pod velikim zumom i po noći ispadaju dramatično lošije? Trebao je neki korejac izvuči ovu netemu iz naftalina pa da je svi prenose sa zgražanjem?

Dajte molim vas. Evo, baš iz inata neću napraviti usporedne fotografije mjeseca s mojom S23 Ultra, sa i bez AI poboljšanja. Jer, to je netema…

Najčitanije