Banner
16
Processed with VSCO with al3 preset

Najbolje zaštitno staklo jest Gorilla Armor na S24 Ultra, evo zašto

Samsung Galaxy S24 Ultra dolazi s najnovijom i najboljom zaštitom ekrana, Corning Gorilla Armor staklom koje je i čvršće i otpornije na ogrebotine. To je Samsungova ekskluziva prvih pola godine. Evo što donosi Gorilla Armor

Što je iritantnije, pucanje stakla ili grebanje istog? Oboje, prvo je skuplje a drugo živcira.

Par generacija zaštitna stakla su bila solidno otporna na padove, ali iritatno mekana pa ih je malo jači povjetarac ogrebao :-).

Danas to više nije slučaj, a Samsung i Corning s S24 Ultra donose zaštitu na najviši, konkurenciji nedostižan nivo. Pročitajte zašto…

Corning® Gorilla® Armor 3

Tijekom više od 50 godina suradnje, Samsung Electronics i Corning Incorporated pokazali su otvorenost i predanost tvrtke Samsung, radeći na inovativnim materijalima za zaslone, koji korisnicima Galaxy uređaja nude izuzetnu izdržljivost i jasnoću.

S nedavnim Galaxy S24 Ultra, ta je suradnja dosegla novu razinu, korištenjem Corning® Gorilla® Armor zaštitnog stakla. Dostupno isključivo na Galaxy S24 Ultra, ovo optički napredno staklo najotpornije je na ogrebotine do sada.

Po prvi put, tvrtke vode iza kulisa, i omogućavaju pogled na tehnološku preciznost i naprednu izradu, koje se koriste za proizvodnju ovog nevjerojatnog materijala. 

Corning® Gorilla® Armor 4

Corning® Gorilla® Armor oslanja se na iznimno precizan proces nanošenja slojeva, kako bi postigao svoja izvanredna svojstva protiv refleksije.

Slojevi se nanose nanometarskom preciznošću, tanjom od ljudske vlasi, na staklenu površinu. Rezultat je jedinstven materijal zaslona, koji smanjuje odsjaj do čak 75 posto, poboljšavajući čitljivost i umanjujući refleksiju zaslona, u gotovo svakom okruženjui (!).

To znači da jarko sunce, ili snažno ambijentalno osvjetljenje, ne utječu na korisničko iskustvo Galaxy S24 Ultra. 

S24 Ultra 1080x1080px

Tehnološki proces nanošenja slojeva, uključuje i izdržljivi sloj za zaštitu od mikro-ogrebotina, koje se mogu pojaviti tijekom svakodnevne upotrebe i nakupiti tijekom vremena, kao što je npr. prilikom nošenja telefona u ruksaku ili torbi, ili džepu hlača u kojem se zametne i poneka druga sitnica.

Corning® Gorilla® Armor 2

U laboratorijskim uvjetima tvrtke Corning, Gorila Armor pokazao se više od četiri puta otpornijim na ogrebotine, u odnosu na konkurentska aluminosilikatna zaštitna stakla. 

Kako bi sve to bilo moguće, tvrtka je uvela sustave vakuumskog taloženja u ultra-čistom okruženju, istom tehnološkom procesu kakav se koristi u proizvodnji poluvodiča. Tvrtke Corning i Samsung omogućile su ekskluzivan pogled na svijet inovacija, tijekom proizvodnje novog Corning® Gorilla® Armor stakla, u videu koji donosimo u nastavku. 

Najčitanije