Banner
tekst2naslovna 8

Motorola Moto Edge X – (navodno) prvi pametni telefon sa 200MP senzorom kamere

Motorola Moto Edge X prvi pametni telefon sa senzorom kamere od 200MP - dolazi u prvom tromjesečju 2022, godine

Prisjetimo se kako je u rujnu 2021, Samsung najavio senzor kamere pametnog telefona od 200MP. Naravno to je za današnje poimanje još uvijek nestvarno, pošto se zna kako niti nadolazeći najjači model Samsung Galaxy S22 Ultra neće imati 200MP senzor glavne kamere.

Qualcomm otkrio dizajn Snapdragon 8 Gen 1 chipseta

Naravno govori se kako niti Xiaomi sa svojom nadolazećom Xiaomi 12 linijom pametnih telefona neće implementirati navedeni senzor s vrtoglavih 200MP onda tko hoće i dali je to u današnjem poimanju vremena uistinu i potrebno?

Apple View – VR naočale zamijeniti će iPhone

Odgovor se nameće jednostavno sam po sebi samo ako malo „dublje” i pomnije sagledamo stvari. Naime neće nitko od ovih „poznatijih” u nadolazećoj godini htjeti senzor kamere od 200MP.

Stigao je Black Friday. Gdje je sigurno kupovati?

Šalu na stranu naravno razlog u tome liži što je razvoj za sve nadolazeće modele započeo mnogo prije rujna i sve su značajke (posebice hardvera) odavno naručene i sklopljene.

Samsung Galaxy Fold 4 neće imati utor za S-Pen

Te bi jednostavno sada mijenjanje pojedinih za ove proizvođače znao veliki trošak a i sami modeli pametnih telefona ne bi onda bili na tržištu onda za kada su spominjani.

tekst2sl1 9

Naravno ipak se tu javio jedan proizvođač koji je iskazao zainteresiranost kako želi u nekim od svojih idućim modela implementirati navedeni Samsungov senzor kamere od 200MP.

Huawei i Amerika nastavljaju „rat” zabranama

Riječ je o Motoroli a model gdje bi 200MP senzor treba biti je Moto Edge X. Iako neki govore kako Motorola navedeni model planira predstaviti početkom iduće godine za to još nema službenih odgovora odnosno potvrde datuma.

Samsung Galaxy S21 FE – prikazan na renderima

Malo se osvrnimo i na ostale i kažimo kako modeli poput Xiaomi 12 modela i Galaxy S22 članova obitelji imat će odnosno bit će pokretani Snapdragon 8 Gen 1 nadolazećom generacijom čipseta.

WhatsApp uvodi tko može vidjeti kada ste aktivni

Znamo kako je njima glavna stavka da sadrže kameru rezolucije od 50MP. Naravno nije rečeno ali se ovdje postavlja pitanje dali je Snapdragon 8 Gen 1 sposoban reproducirati i koristiti senzor kamere kao što je Samsungov od 200MP.

tekst2sl2 6

Ili će s time u narednim vremenima Snapdragon odnosno Qualcomm objaviti neke „napredniju” verziju navedenog chipseta kako bi idući modeli mogli koristi senzor s tako velikim značajkama.

 Rođena je dizajnerska zvijezda – Huawei nova 9

Ostavimo sada modele pametnih telefona malo po strani i osvrnimo se na ono što sam Samsungov 200MP senzor donosi.

Prisjetimo se kako je njegovo ime ISOCELL HP1 te dolazi s aktualnom odnosno novom Chameleon Cell tehnologijom spajanja piksela za stvaranje slike.

Samsung predstavlja nove Exynos chipsete

U čemu mu pomaže i senzor od 50MP te ako je slabo osvjetljenje onda priskače u pomoć i senzor od 12,5MP. Navedeni senzor ISOCELL HP1 u stanju je snimati video pri 8K rezoluciji s 30 sličica u sekundi.

Waze dobiva „Tamni način rada”

Naravno navedeni može snimati i 4K video zapis pri 120 sličica u sekundi pa i Full-HD video s 240 sličica u sekundi. Samsung tvrtki kako 200MP senzor može snimiti detalje koji su golim okom (čovjeku) učestalo nevidljivi odnosno promaknu nam.

Samsung Galaxy Tab S8 – prikaza na renderima

Sredina 2022, godine čini se kako će biti rezervirana za Motorola Moto Edge X prvi tvrtkin pametni telefon sa senzorom kamere od 200MP.

Najčitanije