Banner
tekst1naslovna

Microsoft možda razmišlja o Windows 11 pametnom telefonu

Microsoft je nedavno izdao patent na trostruki preklopni zaslon, što bi se vrlo lako moglo pretvoriti u preklopni (s trostrukim zaslonom) pametni telefon. Da bi sada razmišljao u Windows 11 Phone operativnom sustavu, odnosno o dovođenju Windows 11 okruženja na pametni telefon, slučajno ili ne?

Namjerno smo napisali ovakav naslov, sa željom da vas malo „trgnemo”. Želimo reći kako div iz Redmonda razmišlja možda o ponovnom uzletu na tržište pametnih telefona. Znamo bilo je to prije s Nokia pametnim telefonima koji su (nemojmo se lagati) imali poprilično dobar hardver ali ne tako dobar softver.

Microsoft pokazao patent trostrukog sklopivog telefona

Softverska strana priča bila je Windows Phone – da onaj koji i nije baš sasvim sve zadatke odrađivao kako se očekivalo a o podrški samih nadogradnji da i ne govorimo, srećom nije se dugo sadržao na sceni.

Samsung predstavio Exynos 2200

Sada se ponovno Microsoft aktivirao a sve s izlikom kako su na tržište plasirali kvalitetan operativni sustav za računala (stolna i prijenosna) naravno misle na Windows 11 pa su im stoga sada sve misli zadužene za pronaći rješenje kako Windows 11 „upakirati” u pametni telefon.

tekst2sl1

Hoće li to biti čistokrvni Windows 11 na pametnim telefonima teško nam je za povjerovati ali uz današnji hardverski doseg modela pametnih telefona i njihove surove snage to i nije posve nemoguće.

Samsung ima patent – sklopivog prijenosnika

Naravno mi smo više za onu verziju prilagođenog Windows 11 nešto nalik na Windows 11 Phone koji bi bio i više optimiziran za rad na pametnim telefonima a možda se s vremenom bude i razvila verzija za tablete.

tekst2sl2

Kao što je napravio Apple sa iPadOS inačicom. Daleko smo još od verzije za tablete ali smo željni (a mislimo da Microsoft može) vidjeti Windows 11 na nekom od pametnih telefona.

Apple iPhone 14 modeli imati će 120Hz zaslone i 6GB RAMa

Da potvrdimo kao drugi razlog odnosno činjenicu je dolazak i plasman (s kojim je očito Microsoft zadovoljan) Microsoft Surface Duo. Riječ je o nekoj vrsti pametnog telefona koji pak u našim krajevima i nije u tolikoj mjeri zastupljen.

Microsoft: „Windows 10 imati će jednu godišnju nadogradnju”

Glasine govore kako Microsoft radi i na trećoj inačici ovog tipa pametnog telefona (pošto je trenutno aktualni Surface Duo 2) čije će ime navodno biti Surface Duo 3.

tekst2sl3

Da idemo još dublje u čitavu priču navodi se kako pak Microsoft želi započeti razvoj čitave priče s Googleom što bi značilo kako bi Surface Duo 3 bio pokretan Android mobilnom platformom koja svakako nije loš odabir, ali zašto?

Netflix povećava cijene – konkurencije je sve više

Zašto bi Microsoftovo rješenje u pogledu pametnog telefona bilo pokretano Androidom kada uz malo volje i rada ono može vrtjeti Windows 11 (ili Windows 11 Phone).

Stigao je Samsung One UI 4.0 na Galaxy Z Flip3 5G, evo dojmova

Ako se pak postave dovoljno jake značajke unutar Surface Duo 3 pametnog telefona, čak bi se moglo pričati o punokrvnoj inačici Windowsa 11 ali znamo kako smo od toga još dosta daleko.

Instagram testira vertikalno prelaženje Storiesa

Bilo kako bilo Microsoft sve ozbiljnije razmišlja uzeti dio tržišnog kolača Androidu i iOSu odnosno Googleu i Appleu bilo na „ovaj ili onaj način”.

Najčitanije