Banner
tekst2sl1 1

Meta spaja „Messenger” sa Facebook grupama – kako?

Meta odnosno Facebook ima u planu "spojiti" Messenger i Facebook grupe - evo i kako?

Uvijek nešto ekipa iz Fejsbuka radi i nešto „čačka” kada su u pitanju značajke koje će tek biti dostupne široj masi. Meta ili nekada poznatija kao „Facebook” sada radi na razvoju i mogućnosti spajanja značajke Messengera unutar Facebook grupa.

Apple je želio Facebook – ali sve je propalo

Ne treba previše navoditi koji bi potencijal ovo zaista imalo ako bi se pokazalo uspješnim odnosno kada bi ovo zaista „urodilo plodom”. Da malo pojasnimo „Community Chats”.

tekst2sl2 1

Donosi mogućnost kreiranja velike „mase” i mogućnosti komunikacija s istim ciljnim grupama korisnika i ubacivanjem različitih grupa unutar Facebook društvene mreže.

CEO Xiaomija uvjeren u uspješnost električnih vozila

Facebook odnosno Meta ovim potezom želi pomoći svojim korisnicima da dopru do veće mase i većeg broja istomišljenika, kako bi na što jednostavniji način mogli izraziti svoje stavove i mišljenja.

tekst2sl3 1

Za sada nije navedeno kada će značajka „Community Chats” biti dostupna za šire mase ali se zna kako će njezino korištenje započeti unutar Messenger aplikacija.

OPREZ prevara na Njuškalu, 2. dio

Odnosno korisnici će postepeno dobivati mogućnost pristupanja značajki unutar svojeg Messenger alata za komunikaciju putem Facebook društvene mreže.

tekst2sl4

Iz Facebooka odnosno Mete mišljenja su kako ovo nije neki „veliki” potez ali će ipak učiniti da se onim koji imaju isti stav što jednostavnije okupe i sastanu na temama i pronađu mjesto gdje će komunicirati a sve to bit će okrunjeno unutar Facebook grupa.

Meta čini unovčavanje sadržaja još jednostavnijim

Još jednom reći ćemo kako je sve ovo divno na papiru a treba vidjeti kakvim će se pokazati u praksi. Osim što će na vrlo jednostavan način biti moguće pristupiti „grupama” unutar messengera bit će moguće vrlo jednostavno izmjenjivati multimedijski sadržaj kao i stvaranje audio sadržaja.

tekst2sl5

Prilikom kreiranja novih „chat grupa” unutar “Community Chatsa” bit će moguće izabrati kojoj skupini će ta chat grupa pripadati. A oni koji budu administratori također će imati i „Admin Assist” odnosno značajku putem koje će biti moguće moderirati messenger grupu.

Facebook vraća „Feed”

Sam proces testiranja i puštanja prema (s vremenom) sve većem broju korisnika doći će u narednim tjednima. Za početak vjerujemo kako će Community Chats prvo (doći) odnosno biti dostupan na Američkom tlu, dok će s vremenom krenuti i na globalnu dostupnost.

tekst2sl6

Iako se nama čini da je ovo sam jedan mali dio onoga što Facebook odnosno Meta radi da i dalje ostane „broj 1” nad konkurencijom. Mislimo kako Facebook s vremenom nakon niza godina na vrhu polako ali sigurno postaje beznačajan u ovome ili onome obliku.

Samsung Galaxy S23 Ultra – ovo je ON! [Usporedba značajki]

A to dokazuje i sve veće uvođenje VR elemenata na kojeg su sami konzumenti još uvije uvelike imuni. Dok je prvi razlog tome cijena hardvera a drugi razlog mogli bi reći daljnja nezainteresiranost.

tekst3sl3 1

Sve dok je tako Facebook odnosno Meta mora pronaći različite načine kako bi i dalje bila i ostala zanimljivima korisnicima na tržištu.

Najčitanije