Banner
tekst2naslovna 7

Meta objavila Q1 2022. rezultate – mogu biti zadovoljni

Meta je objavila rezultate prvog kvartala 2022. godine i dalje većinu prihoda može pripisati Facebook društvenoj mreži a ne virtualnoj stvarnosti.

Krovna tvrtka koja stoji iza Facebooka-a „Meta” objavila je svoje prve rezultate poslovanja vezane uz prvi kvartal (Q1) 2022. godine. Kada bi jednostavno morali reći i skupiti na kup ono što je Meta dostignula u prvom kvartalu 2022. godine bilo bi to: „Više korisnika, viši i prihodi a manje tržišnog rasta”.

Xiaomi 12 Lite donosi ravan dizajn okvira

Što ustvari to znači, pa recimo kako je od svih aplikacija (servisa) u vlasništvu Meta tvrtke, najviše dobiti donio ponovno Facebook. To se i očekivalo pošto se i dalje Facebook vezuje uz krovno vlasništvo imperija Mark Zuckerberga iako to više Facebook nije, već je to Meta tvrtka.

tekst2sl1 9

Posebno moramo istaknuti kako je broj mjesečnih korisnika koji se prijavljuju na Facebook pri brojci od 2,94 milijarde korisnika. Moramo reći kako se ova brojka poprilično dobro i drži sa s obzirom na porast sve veće i učestalijeg broja konkurencije.

Google Pixel Watch ponovno na fotografijama

Ovdje isto tako moramo reći kako je i brojka na godišnjoj razini pri porastu od 4% što svakako ohrabruje sa s obzirom na to da Facebook više nije dostupan u Rusiji a svi jako dobro znamo kako je Rusko tržište poprilično veliko.

Facebook i Instagram biti će (navodno) ugašeni u Europi

Ovakvi rezultati odmah su udahnuli „novi život” vrijednosti dionica Meta tvrtke koje su odmah porasle za 15%. Ono što ipak najviše zabrinjava a s druge strane se i najviše oslanja na poslovanje Meta tvrtke je upravo virtualna stvarnost odnosno dobro nam poznati metaverzum.

tekst2naslovna 7

Reality Labs koji stoji iza projekta proširene stvarnosti i stvarnosti u VR svijetu u prvom kvartalu 2022. godine imao je dobiti od samo 2,5% što je izuzetno malo i poražavajuće. Ipak Meta nastavlja dalje i svoje poslovanje i dalje u velikoj mjeri oslanja na Facebook.

Sony 11. 05.2022. predstavlja novi Xperia flagship „Next ONE”

Ne smijemo tu zaboraviti niti Instagram, Messenger i WhatsApp ali njihova dobit je vrlo mala i beznačajna u odnosu na onu koju je ostvario Facebook. Teško vlasnik Meta tvrtke, Zuckerberg može biti zadovoljan s navedenim podatcima ali isto tako mu oni mogu biti i dosta dobar pokazatelj što točno treba ispraviti i učiniti boljim.

Facebook pametni sat – prvi puta na skicama

Svjesni smo i mi sami kao i korisnici da je sve veći broj konkurentskih mreža (mreža koje donose sličan ako ne i isti sadržaj samo pod drugim imenom) ali ipak Facebook je u tome prvi i želi i dalje ostati „na tronu”.

Facebook Messenger #4

Kako se sada čini to mu polako ali sigurno postaje sve teže dostižan cilj, odnosno teško ostvariv u današnje vrijeme kada je potreba i želja za društvenim mrežama veća i od nas samih.

Najčitanije