Banner
tekst1naslovna 8

Meta donosi verifikaciju – jeste li spremni plaćati Facebook i Instagram?

Meta najavila "verifikaciju". Dali je ovo stvarno potrebno ili način i "pokušaj" Zuckerberga da svoju tvrtku "izbavi" iz financijskih problema?

Sigurni smo kako ste već čuli ali da i mi ponovimo. Meta je danas javno navela kako od narednog mjeseca započinje s mogućnošću verifikacije.

Philips 2023 OLED i MiniLED TV Lineup

Sama verifikacije donosi pokraj imena korisničkog profila (profilne fotografije) „kvačicu”. Ona će se prikazivati kada korisnici budu ostavljali komentare, kada se budu tražili profili putem tražilice ili jednostavno da se profil označi pravim, odnosno odvojih od onih lažnjaka.

tekst1sl1 4

Naravno ova verifikacija ima svoju cijenu. Prema riječima Mark Zuckerberga, Meta donosi verifikaciju po cijeni od 12$ na mjesec pri Web inačicama Facebook i Instagram društvenih mreža.

Twitter uvodi pogodnosti za „Twitter Blue” pretplatnike – dvostruka autentifikacija

Odnosno 15$ za korištenje Facebook i Instagram verifikacije (oznake) na Android te iOS platformama. Osim verifikacije odnosno dostupnosti „kvačice”, Zuckerberg nije naveo koje bi još to prednosti bile u odnosu na „obično” korištenje ovih društvenih mreža, ipak govori se kako će verificirani korisnici imati mogućnost jednostavnijeg pristupa korisničkog podrški.

tekst3naslovna1

Ali vjerujemo kako će u razdoblju koje je pred nama, „Meta” smisliti neke prednosti. Potrebno je osobito naglasiti kako Meta uvodi ove novitete dok je ova kompanije u prilično velikih dugovima, odnosno financijskim problemima.

Meta naziva 2023. – „Godinom učinkovitosti”

Pa im ovo zasigurno izgleda kao odlična „slamka spasa”. Da bi se dobila verifikacija osim dobre volje za davanjem novca svakog mjeseca Mark Zuckerbergu, potrebno je ispunjavati i pojedine uvijete.

tekst1sl3 1

U prvom redu potrebno je potvrditi „da ste to vi” putem osobne iskaznice ali naravno uz prethodno ispunjavanje uvjeta da imate 18 godina. Kao „nagrada” za sve one koji se odluče za verifikacije dobiti će na mjesečnoj razini: „ekskluzivne naljepnice” za Storie te Reels sadržaj, i 100 tokena (Metina digitalna valuta) koja se koristi za nagrađivanje odnosno davanje napojnica Facebook i Instagram kreatorima sadržaja.

Samsung One UI 5.1 nije dobro „legao” svima – pripazite!

Svi oni profili koji su verifikaciju „dobili” prije ovog novog načina, njihova verifikacija neće se mijenjati, odnosno u njezino postojanje neće se dirati.

tekst3sl3 1

Mark Zuckerberg je naveo kako će Meta verifikacija za početak biti dostupna na Novom Zelandu te Australiji. Upravo bi korisnici Facebook i Instagram društvenih mreža unutar ovih država, novu verifikaciju mogli isprobati tijekom ovog tjedna.

Apple iPhone 15 Pro – render prikazuje USB Type-C i zaobljeni dizajn

Dok se početkom idućeg mjeseca očekuje dolazak Meta verifikacije na globalnu razinu odnosno ondje gdje Facebook i Instagram imaju dostupnost.

tekst3naslovna 3

Hoće li zaista ovo zaživjeti odnosno hoće li konzumenti navedenog sadržaja i društvenih mreža poludjeti za „novom verifikacijom”, svakako treba vidjeti. No mišljenja smo kako je Meta ovo sada objavila kako bi se pokušala „izvući” iz financijskih nepovoljnih uvjeta.

MediaTek predstavila Dimensity 7200 – srednji rang na 4nm uz 200MP

Za čistu usporedbu kažimo kako verifikaciju Twitter donosi unutar Twitter Blue „paketa” za 8$ na mjesec. Koja je iduća društvena mreža odnosno servis za verifikacijom u nastajanju, svakako ćemo vidjeti. Znamo kako vrijeme „verifikacije interneta” tek dolazi.

Najčitanije