Banner
tekst1naslovna 4

Facebook i Instagram novim sigurnosnim značajkama dodatno štite tinejdžere

Od kako je Meta na čelu Facebook društvene mreže (a i prije) ne prestaju optužbe kako ona dovoljno ne brine o sigurnosti svojih mlađih korisnika, tinejdžera.

Od kako je Meta na čelu Facebook društvene mreže (a i prije) ne prestaju optužbe kako ona dovoljno ne brine o sigurnosti svojih mlađih korisnika, tinejdžera.

Huawei 5G kamion Hrvatskoj predstavio najnapredniju tehnologiju

Mark Zuckerberg koji je na glavnom i izvršnom mjestu Meta tvrtke u više je navrata govorio kako tome zaista nije tako. Ali napadi različitih strana išli su s vremena na vrijeme sve više.

tekst1sl1 6

Sve do sada činilo se kako Meta i ne brine previše za tinejdžere koji u velikoj mjeri koriste Facebook (Messenger) i Instagram društvene mreže.

Tri razloga zašto je Samsung OLED TV ponajbolji TV današnjice

Ipak tvrtka je odlučila tome stati na kraj i dovesti odnosno uvesti značajke i „alate” koji za cilj imaju dodatnu brigu oko sadržaja koji se plasira mlađoj publici a i sadržaja kojeg tinejdžeri samostalno kreiraju i plasiraju.

Poljska “Izera” donosi koncept dva modela električnih vozila

Tvrtka neće predstaviti novu aplikaciju već će nove „sigurnosne značajke” implementirati unutar Facebooka i Instagrama. U prvom pogled značajke „Prijatelji koje možda poznajete” na Facebooku i Instagramu neće više sadržavati tinejdžere kao što je to do sada bio slučaj.

tekst1sl2 7

Još jedna značajka sigurnost je (ne)mogućnost slanja poruke mlađim osobama odnosno tinejdžerima. Odnosno ona će u potpunosti nestati ako „punoljetna osoba” poželi poslati poruku mlađoj osobi.

WhatsApp donosi značajku „Pošalji si poruku”

Za sada nije sigurno na koji će način Meta to kontrolirati odnosno kako će to biti implementirano unutar Facebooka i Instagrama. Slanje „različitih” fotografija također će biti onemogućeno.

Twitter – kako ga deaktivirati ili obrisati?

Također i ako želi maloljetna osoba poslati poruku nekoj punoljetnoj osobi, također će Facebook ili Instagram dodatno „alarmirati” korisnika u stilu „Poznajete li ovog korisnika”?

tekst1sl3 7

Iako samih tinejdžera za sada nema mnogo na Facebooku i Instagramu, brojka je ipak tu prisutna. I Meta govori kako će postavke privatnosti i postavke u cjelini biti dodatno postrožene kada se govori o profilima tinejdžer korisnika.

Meta najavila otkaze za 11.000 radnika – razlog je manjak novca

Malo je za očekivati kako će se Meta u potpunosti odreći mlađih korisnika. Iako bi se to vrlo jednostavno moglo implementirati donošenjem pojedinog sustava autentifikacije.

tekst1sl4 4

Ali to je tema i priča za neki drugi članak. Stoga ako poznajete nekog tinejdžera koji koristi Instagram ili Facebook (a vjerujemo da poznajete) znajte kako će njegovo korištenje ovih platformi u budućnosti biti postroženo no što je to do sada bio slučaj.

Samsung od iduće godine još brže donosi Android nadogradnje

Meta je navela kako je već započela s procesom testiranja implementacije „sigurnosnih značajki” za tinejdžere a kada će ono biti dostupno i na našem području tek ostaje za vidjeti.

tekst1sl6 1

Realno je za očekivati kako ćemo ove značajke u našoj regiji vidjeti kroz mjesec, dva, tri koja su pred nama. Iako je to možda dug period želimo vas obavijestiti da znate što vas očekuje na Facebook i Instagram društvenim mrežama ako i vi pripadate tinejdžerskoj skupini.

Samsung Galaxy S23 Ultra dolazi s nabrijanim Snapdragonom 8 Gen 2

Drago nam je da možemo sada (napokon) pisati o dolasku nekih značajki koje je Internet odavno zatražio od društvene mreže Facebook, koja sada ima drugo ime ali očito su navike ostale iste.

tekst1sl5 3

Čini se kako je Mark Zuckerberg morao pristati na neke zahtjeve koje su različite regulatorne agencije i zakoni postavili pred njega, zaista nam je drago to čuti a od skora vremena i vidjeti u praksi.

Najčitanije