Banner
tekst1naslovna 9

MediaTek Dimensity 7000 – značajke dospijele na internet

MediaTek Dimensity 7000 - budući kralj srednjeg cjenovnog razreda

Ako ste „u nadi” kliknuli na ovaj članak s mišlju kako je riječ o novim informacijama vezanim uz Dimensity 9000, morat ćemo vas razočarati.

Vivo radi na moćnom Adroid tabletu

Naravno nemojte otići od članka i nastavite čitati jer vam donosimo značajke i specifikacije o još jednom nadolazećem MediaTek chipsetu. Ovoga puta riječ je o modelu koji će biti ugrađen odnosno implementiran u pametne telefone srednjeg cjenovnog razreda.

MediaTek Dimensity 9000 biti će dvostruko skuplji od Dimensity 1200

Pošto znamo kako MediaTek Dimensity 9000 donosi značajke i flagship značajke koje će „krasiti” modele pametnih telefona iz samog vrha ponude. Naravno ipak se mi okrenimo Dimensity 7000 chipsetu i kažimo kako se radi o modelu koji donosi proizvodni proces od 5nm.

Samsung Galaxy S22 (Plus/Ultra) – prikazani moduli kamera i zasloni

Osim toga moramo navesti kako je proizvodni proces potpuno identični kakvog ga imamo prilike vidjeti kod Snapdragon 888 i 888+ chipseta te Apple A15 Bionic.

tekst1sl1 11

Što ukazuje kako snaga nadolazećeg MediaTek Dimensity 7000 svakako nije upitna. Osmo-jezgreni procesor sastoji se od četiri Cortex-A78 s radnim taktom od 2,75GHz te četiri jezgrenom Cortex-A55 s radnim taktom od 2,0GHz.

Motorola Moto Edge X – (navodno) prvi pametni telefon sa 200MP senzorom kamere

MediaTek Dimensity 7000 chipset biti će kao stvoren za sve osnove zadatke ali i one zahtjevnije koje se mogu staviti pred modele pametnih telefona i tableta srednjeg cjenovnog razreda.

Qualcomm otkrio dizajn Snapdragon 8 Gen 1 chipseta

Oni koji se malo bolje razumiju u chipsete vrlo jednostavno mogu povezati i uočiti kako MediaTek Dimensity 7000 ima sličnosti s Dimensity 1200 modelom chipseta. Naravno postoje razlike a one su ističu u tome što sve četiri jezgre rade na istom taktu dok kod Dimensity 1200 to nije bio slučaj.

Apple View – VR naočale zamijeniti će iPhone

MediaTek Dimensity 1200 donosio je jednu jezgre na radnom taktu od 3,0GHz Cortex-A78 dok tri jezgre rade na 2,6GHz). Naravno kada se vratimo na Dimensity 7000 moramo reći kako i grafičke elemente Dimensity 7000 odrađuje posve intuitivno.

Xiaomi 12 prikazuje dizajn modula kamere

Naravno za takav rad posebice odnosno najviše je zaslužan Mali-G510 MC6 grafički procesor za koji se prvi puta čulo početkom 2021, godine. Razlog zašto je odabran ovakav grafički procesor unutar MediaTek Dimensity 7000 chipseta je jednostavan, ravnoteža pri radu i izvršavanju postavljenih zadataka.

Google Chrome 97 donosi nov način upravljanja povijesti pretraživanja

Nije još navedeno koji će modeli srednjeg cjenovnog razreda (gornji segment) pokretati MediaTek Dimensity 7000 ali se zna kako ćemo navedene modele pametnih telefona imati prilike vidjeti već početkom 2022, godine.

Samsung Galaxy Fold 4 neće imati utor za S-Pen

Veseli nas što za sada imamo već dva MediaTek chipseta – srednji cjenovni razred (Dimensity 7000) i sam vrh ponude za flagship modele (Dimensity 9000 5G).

Instagram uvodi lajkove za „priče” i moderatore „prijenosa uživo”

Ovdje moramo reći kako objava navedenih chipseta odnosno novih modela daje do znanja aktualnim i više poznatim proizvođačima poput Qualcomma ili Samsunga kako postoji i „treći igrač” na tržištu što će svakako rezultirati regulacijom cijena a samim time padom cijena i samih pametnih telefona. Kako se sada čini 2022, godina bit će svakako zanimljiva kada je u pitanju tržište chipseta za pametne telefone.

Najčitanije