Banner
meanIT Smartwatch M30 Lady 13

Testirali smo ženski pametni sat meanIT Smartwatch M30 Lady

Uz poslovično odličnu cijenu, novi pametni sat donosi odličan ekran, brzi procesor i mogućnost postavljanja vlastite fotografije na početni ekran. Pročitajte kako se pokazao na testu

Rose gold narukvica i kućište mamac su za poglede na ženskoj ruci. Teško da će ijedna pripadnica ženskog spola ostati „hladna“ na novi pametni sat iz meanIT-a. Već smo navikli da su ekrani u pametnim satovima koje potpisuje domaći brand prisutan na hrvatskom tržištu već deset godina izuzetno dobri, odlične vidljivosti i na direktnom suncu, a dodatno se osvjetljenje može i posvijetliti, ako je potrebno.

meanIT Smartwatch M30 Lady 20

U postavkama se nudi i mogućnost podešavanja vremena osvjetljenja do 15 sekundi, što je bitan korak naprijed u odnosu na prethodne modele satova iz meanIT-a. Uz ekran dijagonale 1,3 inča osjetljiv na dodir, sat sadrži i mnoge senzore uz koje će ne samo pratiti broj koraka, potrošene kalorije i prijeđenu udaljenosti, ne samo broj otkucaja srca i krvni tlak nego i devet sportova. Ako spavanje smatrate sportom, onda govorimo o 10 sportova.

Sve počinje raspakiravanjem sata iz duguljaste kutije koja podsjeća na skupocjene satove. Kao što ćete vidjeti u sljedećim rečenicama u našem prvom testu, sat je u svim detaljima moćan kao i višestruko skuplji satovi na tržištu, ali za to zadovoljstvo platit ćete samo 399 kuna (cijena za sat meanIT Smartwatch M30 Lady u veljači 2020.).

meanIT Smartwatch M30 Lady 16

Rose gold kućište sata i narukvica od 20 milimetara, koja se vrlo lako može i zamijeniti nekim drugim modelom, odlično izgledaju, ali i stoje na ruci. Narukvica je izuzetno ugodna za duže korištenje. Na boku kućišta od 43 milimetra (promjer sata) nalazi se tipka kojom se sat može aktivirati, ali već i pokretom ruke će se ekran osvijetliti. Naravno, sve to troši bateriju pa ovu opciju možete i isključiti kako se ekran ne bi uključivao pri svakom pokretu naše ruke.

Na donjoj se strani sata nalazi senzor koji prati otkucaje srca i krvni tlak, a vidjet ćete i dvije metalne točke – na njih se magnetski spaja punjač. Kao i kod većine novih modela satova koristi se ovakav način spajanja koji istovremeno znači da ćete na svako putovanje, na koje krenete sa satom, morati ponijeti i ovaj punjač. Nećete moći koristiti punjač pametnog telefona. U pakiranju ćete dobiti samo USB kabel, koji se spaja na adapter punjača mobitela ili pak u USB ulaz računala.

meanIT Smartwatch M30 Lady 5

S obzirom da je sat izložen različitim vremenskim utjecajima, podrška za IP67 znači da mu ništa neće biti ako na kratko dođe u kontakt sa slatkom vodom, bilo dok pada kiša, znojite se dok trenirate ili se pak zaputite pod tuš.

Softver je, zahvaljujući brzom procesoru, izuzetno brz i fluidan, a s vremena na vrijeme preporučujemo da se napravi softverska nadogradnja. Sat ima Bluetooth te se putem njega bežično spaja s pametnim telefonom, odnosno aplikacijom Ffit koja se preuzima iz Googleove Play i Appleove AppStore trgovine. Dakle, može se koristiti na svim današnjim pametnim telefonima.

meanIT Smartwatch M30 Lady 23

Za razliku od nekih skupljih satova, za pokretanje i korištenje sata nije ga prvo potrebno upariti s pametnim telefonom, ali vam to ipak preporučujemo jer ćete dobiti i mnoge dodatne mogućnosti. Na primjer, lice sata (face) se na samom satu može birati između samo dva različita dizajna, ali u aplikaciji ih je 24. Nije niti to sve – moguće je iz galerije telefona izabrati bilo koju fotografiju i postaviti ju na sam sat. Dakle, možete imati izgled nekog skupocjenog sata.

U aplikaciji smo pronašli i novost koja stiže na satove meanIT, a to je mogućnost da se direktno iz aplikacije pokrene snimanje kamerom (prednjom ili stražnjom) te postavite svoj selfie ili bilo što drugo (dijete, pas, mačka, nove cipele). Proces je maksimalno pojednostavljen.

meanIT Smartwatch M30 Lady 14

meanIT Smartwatch M30 Lady 21

Multisport omogućuje trčanje, penjanje, šetnju, bicikliranje, nogomet, košarku, badminton i stolni tenis te plivanje. Dakle, velik broj sportova koji se aktivno prate putem senzorike sata, a zatim se kasnije mogu pogledati u aplikaciji na telefonu. Vidjet ćete cijelu povijest.

Sat će, ukoliko to označimo unutar postavki aplikacije, za svaki dolazni poziv početi vibrirati, a putem sata možemo poziv odbiti. Na ekranu sata prikazat će se ime pozivatelja. Nadalje, sve poruke (SMS, WhatsApp, Viber, Facebook Messenger…), obavijesti društvenih mreža (LinkedIn, Twitter, Snapchat, Instagram), e-mail poruke pojavit će se na ekranu. Bitno je za istaknuti da sami određujete koje od spomenutih poruka će se prikazivati na ekranu satu.

meanIT Smartwatch M30 Lady 22

meanIT Smartwatch M30 Lady 10

Kao i svi satovi, ako predugo sjedimo sat će nas na to upozoriti (podešava se unutar aplikacije Ffit, uz mogućnost određivanja perioda i intervala), za one koji se ne sjete popiti čašu vode također će biti odličan pomoćnik, kao i za popiti lijekove. Tijekom cijelog vremena nošenja sata na ruci prati se broj otkucaja srca, sa satom možemo obaviti i fotkanje na uparenom telefonu.

Sve su ovo opcije koje možete koristiti ili ne koristiti, a utječu na bateriju koja će potrajati i do tjedan dana. Jasno, sve ovisi o osvjetljenju ekrana, o broju notifikacija koje se primaju na sam sat. Još jedan zgodan dodatak je mogućnost povezivanja s prijateljima koji koriste Ffit aplikaciju tako da se možete na ovaj način i natjecati.

Ili pak znati kreće li se vaša majka tijekom dana, a liječnik joj je to propisao. Ovo je idealan gadget za sve koji predugo sjede i niti ne sjete se ustati; bilo kod kuće, na poslu ili u bolnici. Istovremeno, ovo je i modni dodatak koji ćete nositi u posebnim prilikama, ali i svakodnevno kako biste se uvijek osjećali posebnima. Uz to, niti ne košta puno, a nudi doslovce bezbrojne mogućnosti korištenja.

 

Najčitanije