Banner
NASLOVNA 4

iPhone 16 donosi AI elemente

Jučer smo govorili o važnosti dolaska iOS 18 platforme a danas donosimo detalje vezane uz iPhone 16 i AI interakciju.

I dok svijet još uvijek s nestrpljenjem iščekuje iOS 18, fokus se polako okreće prema budućnosti i inovacijama koje donosi najnovija generacija iPhonea.

Lapse želi konkurirati Instagramu

Gurmanova izvješća sugeriraju da će serija iPhone 16, koja se očekuje sljedeće godine, biti opremljena ekskluzivnim generativnim AI značajkama, postavljajući ih kao ključne prodajne točke.

naslovna1 2

Uprkos činjenici da Apple nije u žurbi s razvojem iOS-a 18, fokus na AI-u ukazuje na ozbiljan angažman tvrtke u stvaranju naprednih mogućnosti korisničkog iskustva.

Gmail 01.12.2023. briše neaktivne račune

No, vijesti o generativnim AI značajkama ostavljaju mnogo prostora za nagađanje, jer izvješće ne otkriva detalje o njihovoj funkcionalnosti. Pretpostavljamo da će Apple, kao lider u tehnološkom svijetu, pratiti korake Googlea i Samsunga u integraciji AI tehnologije, pružajući korisnicima napredne mogućnosti poput generiranja teksta u sliku, sažimanja dokumenata i prevođenja sadržaja.

nn33

Izvješće također sugerira da će Apple unaprijediti Siri koristeći vlastiti LLM model. Ovo poboljšanje bi trebalo rezultirati preciznijim i osjetljivijim odgovorima virtualnog asistenta, unaprjeđujući interakciju korisnika s uređajem. Ovaj korak ukazuje na Appleovu predanost poboljšanju svojih unutarnjih tehnologija i prilagodbi njihovim specifičnim potrebama.

Telemach šalje upite za nepostojeće račune

Unatoč snažnom fokusu na softverske inovacije, ne očekuju se značajne hardverske promjene u seriji iPhone 16. Apple želi istaknuti kako inovacije ne moraju nužno biti vidljive, već se mogu očitovati kroz poboljšane funkcionalnosti i bolje korisničko iskustvo. Svi modeli u seriji vjerojatno će biti pokretani Apple A18 čipom, pružajući iznimne performanse i energetsku efikasnost.

naslovna11

Posebno su intrigantne informacije o Pro modelima iPhonea 16. Najava nove tipke za snimanje, smještene na desnoj strani blizu tipke za napajanje, sugerira dodatne funkcionalnosti povezane s unaprjeđenjem kamere.

Apple iOS 18 – iz temelja mijenja način korištenja iPhone telefona

Dodatne procurene informacije ukazuju na manje Dynamic Islands i kameru s 5x optičkim zumom na uređaju iPhone 16 Pro, što jasno ističe Appleovu posvećenost unaprjeđenju fotografije i videa na svojim uređajima.

1 3

Kroz sve ove inovacije, Apple ostaje vjeran svojoj tradiciji postavljanja visokih standarda u industriji tehnologije. Očekujemo da će iPhone 16 ponovno promijeniti način na koji korisnici doživljavaju svoje pametne telefone, pružajući im napredne AI značajke koje će unaprijediti svakodnevno korištenje uređaja.

iPhone 16 modeli donose veće zaslone i Punch-hole

Dok čekamo službene najave i predstavljanje iPhonea 16, svijet mobilnih tehnologija uzbuđeno iščekuje nove mogućnosti koje će nam Apple predstaviti.

naslovna1 5

Smatrate li vi da će iOS 18 te iPhone 16 sa sobom donijeti neke veće pomake u načinu korištenja telefona tvrtke Apple? Ili je ovo već sada marketinška kampanja kako bi se postigao hype oko nadolazećih modela?

Apple iPhone 16 Pro dobiti će ljevane staklene leće

Naše je mišljenje kako će iOS 18 zaista donijeti nešto drugačiji princip i način korištenja iPhone telefona. Ali kako će Apple ipak u tome imati neke svoj obol u vidu “ograničenja” nekih radnji odnosno izvršenja pojedinih elemenata.

2 21

No kako smo već i više puta samo isticali, sve ove navode i članke treba uzeti s velikom dozom opreza jer je krajnje predstavljanje iOS 18 platforme još poprilično daleko.

Najčitanije