huawei
naslovna11

iPhone 16 bi u proizvodnju mogao već u prosincu – nije li malo rano?

Čini se kako je iPhone 15 linija samo "usputna točka" ka iPhone 16 modelima telefona. Takav stav imamo čitajući aktualne glasine.

Dok većina vas još uživa u novim mogućnostima iPhonea 15, Apple se već priprema za sljedeći korak u evoluciji svojih uređaja, iPhone 16. Premda je predstavljanje ovog uređaja još daleko, Apple već intenzivno radi na njegovom razvoju.

Android 14 krenuo u opticaj – prvi na redu jesu Pixel modeli

Prema informacijama koje su procurile iz pouzdanih izvora, proces proizvodnje iPhonea 16 trebao bi započeti krajem ove godine, odnosno početkom prosinca.

1 3

Nedavno predstavljeni iPhone 15 dočekan je s mješovitim reakcijama, a neki kritičari su istaknuli nedostatak značajnih inovacija i problema s pregrijavanjem.

Meta uvodi pretplatu – Facebook i Instagram koštat će nas 14$ na mjesec – što dobivamo

Osim toga, konkurencija na tržištu pametnih telefona, posebno u odjelu softvera, postaje sve jača, s Android uređajima koji pružaju nove i napredne funkcionalnosti koje još nisu dostupne na iOS-u. Kao odgovor na ove izazove, Apple se priprema za značajne promjene i inovacije s nadolazećim iPhoneom 16.

2 1

Iz pouzdanih izvora, poput tipstera Fixed Focus Digital koji je izvijestio CNMO, saznajemo da je Apple već započeo rad na novoj seriji iPhonea 16.

iOS 17.0.3 tu je da “ugasi vatru” na iPhone 15 Pro modelima

Proizvodna linija za uzorke smještena je u Chengduu, Kini, gdje će se uskoro proizvoditi inženjerski prototipovi. Očekuje se da će se aktivnosti integracije dobavljača i otklanjanja pogrešaka odvijati u ožujku ili travnju sljedeće godine.

3

Nadalje, očekuje se da će iPhone 16 donijeti značajne dizajnerske inovacije, s naglaskom na smanjenju obruba i poboljšanju omjera zaslona i tijela, pružajući šire i impresivnije iskustvo gledanja.

Google Pixel 8 i 8 Pro, predstavljeni – donose Tensor G3 ali i novu ultraširoku kameru

Nova linija iPhonea 16 trebala bi uključivati četiri modela: iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max, svaki s vlastitim setom unapređenja i inovacija.

4

Što se tiče tehnoloških specifikacija, očekuje se da će iPhone 16 imati A17 čip koristeći N3E proces, naglašavajući razliku između standardnih i Pro modela.

Netflix planira ponovno dizanje cijena – evo i zašto

Dodatno, novi materijali će se koristiti kako bi uređaj bio lakši i tanji, bez narušavanja izdržljivosti i prianjanja. Na primjer, primjena tanjih tiskanih ploča (PCB) izrađenih od bakrene folije s RCC ljepilom će omogućiti tanji dizajn uređaja i stvaranje prostora za veći zaslon, posebno za Pro modele.

tekst2sl2 4

S obzirom na ove informacije, očito je da Apple ima ambiciozne planove za iPhone 16. Ovaj uređaj bi mogao označiti novu eru inovacija i tehnološkog napretka u svijetu pametnih telefona.

Usporedba kamera: iPhone 15 Pro Max vs Samsung Galaxy S23 Ultra

Potrošači s nestrpljenjem iščekuju njegovo lansiranje iduće godine, nadajući se da će donijeti revoluciju u svijetu mobilnih uređaja i opravdati svoj status kao vodeći proizvođač pametnih telefona.

Najčitanije