Banner
tekst2naslovna

Siri postaje pametnija 10.06. na WWDC konferenciji

Siri će dobiti temeljene prepravke 10.06. na WWDC 2024. konferenciji, postat će "pametnija".

Tehnološki bogovi konačno se smiješe Siri, ako je vjerovati izvještaju objavljenom danas u New York Timesu (putem 9to5Mac). Zna se kako Siri “pati” od nekih davnih bolesti koje još nisu izlječene.

iPhone 16 Pro s 20% svjetlijeg zaslona

I nadali se da će Appleove inicijative umjetne inteligencije omogućiti virtualnoj digitalnoj asistentici da odgovori na više upita jednim izravnim odgovorom, umjesto da nam pruži tri isječka s različitih web stranica, prisiljavajući nas da tražimo što bi mogao biti točan odgovor među njima.

tekst2naslovna

Ništa nije frustrirajuće kao postaviti Siri pitanje o iPhoneu samo da bi čuli kako stara dama izgovara tih šest obeshrabrujućih riječi: “Ovo sam pronašla na webu.” Još je frustrirajuće kada Siri pruži tri web stranice za pregled, a Google Assistant odmah i jasno pruži odgovor, bez potrebe da čitate tri isječka s tri različite web stranice.

Apple M4 čip i benchmark rezultati

Na primjer, pitao sam Siri da mi kaže rezoluciju ekrana korištenog na originalnom iPhoneu. Siri očito ne mari za svoje porijeklo jer je pružila tri kratka isječka s tri web stranice kako bih mogao pretraživati i naći odgovor.

tekst4naslovna 1

Pitajte Google Assistant isto pitanje i odgovor će biti: “Ekran iPhonea je LCD ekran rezolucije 320 x 480 na 163 ppi koji mjeri otprilike 3,5 inča dijagonalno, puno veći od većine drugih telefona u to vrijeme, i iPhone je bio prvi mobilni telefon s tehnologijom višestrukog dodira.” To je savršen odgovor.

Apple iPad Air i Pro za 2024. godinu

Izvještaj u New York Timesu navodi da će obnovljena Siri biti predstavljena 10. lipnja tijekom ključne prezentacije na WWDC-u. Tada će Apple najaviti da će Siri koristiti generativnu umjetnu inteligenciju, omogućujući digitalnoj asistentici ne samo da bude razgovorljivija, već i da bolje razumije različite zahtjeve.

tekst4sl1

Jedan dio izvještaja koji nas zabrinjava kaže da se Apple nada koristiti dodatke umjetne inteligencije kako bi poboljšao Siriinu sposobnost postavljanja tajmera, stvaranja podsjetnika i sličnih zadataka. Iskreno, ne vjerujemo da Siri treba ikakvu pomoć u obavljanju tih stvari.

Apple najavio WWDC 2024. za 10.-14.06.2024.

Izvještaj napominje da je Apple odlučio provesti “transplantaciju mozga” Siri početkom prošle godine nakon što su izvršni direktori Craig Federighi i John Giannandrea eksperimentirali s ChatGPT-om. Nakon isprobavanja chatbota, Appleovi izvršni direktori su odlučili da Siri treba temeljitu prepravku.

Najčitanije