Banner
tekst1naslovna 1

Apple iPhone 14 dolazi (sigurno) sa Punch-hole prorezom selfie kamere

Apple iPhone 14 dolazi s punch-hole prorezom što znači kako se napokon odustaje od zastarjele notch tehnologije.

Pričalo se kako Apple razmatra uklanjanje „zuba” – notcha koji je uveden od iPhone X modela također svi modeli što su usljedili u godinama nakon (iPhone 11, iPhone 12) samo su nastavljali dobivati notch, nešto umanjenih dimenzija ali ipak prisutan i dalje. Poklonici i štovatelji Apple tehnologije počeli su se žaliti i buniti izdavanjem iPhone 12 modela jer su se nadali kako će „zub” biti uklonjen u potpunosti.

Apple iPhone 14 Pro/Max biti će bez notcha

Kao rezultat ne da su dobili uklanjanje već je Apple notch sa serijom iPhone 12 te sada aktualne iPhone 13 postepeno smanjivao. Ne bi mi bili „mi” da ovu temu u vezi iPhone 14 modela ne povežemo s nedavnim tekstom kako Apple razmišlja o uklanjanju fizičkog SIM utora. Prvo je sve započelo navodima kako će tek model za 2023, godinu (iPhone 15) dolaziti bez fizičke ladice za SIM a nakon nekoliko dana pisali smo i o tome kako se to već razmišlja za iPhone 14 modele.

tekst1sl1 1

Ipak da ne bi sve ostalo na tome kažimo kako Apple također razmatra da negdje u polovici godine (početkom ljeta) iPhone 13 model također dolazi bez fizičkog SIM utora. Umjesto SIM utora dolazit će iPhone modeli s eSIM tehnologijom a koje su njezine prednosti i mane možete pročitati u našim člancima (LINK1, LINK2). Naravno ostavimo sada to po strani i okrenimo se današnjem tekstu, kako smo rekli iPhone 14 serija sada možemo reći definitivno dolazi s punch-hole prorezom selfie kamere što znači kako „notch” (napokon) odlazi u povijest te ga možemo ostaviti iza nas kao i 2021, godinu.

Opa, prodaja Samsung sklopivih mobitela narasla 300%

Osvrnimo se na glasine kako će dobro poznate Apple tehnologija Face-ID biti smještena ispod zaslona jer naravno unutar punch-hole proreza nema toliko mjesta. Nadamo se da će dolaskom iPhone 14 modela Face-ID raditi bolje kada je riječ o korištenju „maskica” a i nadamo se kako će uskoro i one prestati, odnosno COVID-19 virus napokon biti uklonjen.

tekst2sl2 1

Apple radi na tehnologiji kojom će Face-ID smjestiti ispod zaslona te bi sve trebalo biti dovršeno do samog predstavljanja odnosno početka sklapanja iPhone 14 modela. Moramo reći kako se ove godine očekuju tri iPhone 14 modela: iPhone 14, iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max. Za sve one koji su se nadali iPhone 14 Mini nažalost ove će godine ostati kratkih rukava jer prema svemu sudeći Apple neće predstaviti „Mini” model u iPhone 14 kolekciji.

Xiaomi 12 Pro – ispunjena očekivanja?

U zamjenu njemu navodno će biti predstavljen (navodno početkom ljeta) iPhone SE 3 5G pametni telefon za koji je Apple zamislio da bude dostojna zamjena iPhone Mini modelu pametnog telefona.

Najčitanije