huawei
tekst2naslovna 4

Instagram stvara konkurenta Twitter-u – pokreće novu aplikaciju

Instagram je sve „gledao spreman” i bilo je samo pitanje vremena kada će ova poznata društvena mreža krenuti u napad.

Ako je ikada idealno vrijeme kada se isplati (i dobije rezultat) napasti Twitter onda je to svakako sada. Podsjećamo vas još jednom kako se Elon Musk povlači s čelnog mjesta Twitter-a i na to mjesto (za 6 tjedana) dolazi Linda Yaccarino.

Canon ulazi na tržište pametnih telefona

O tome smo već bili pisali na našim stranicama pa vas podsjećamo da pročitate i taj članak: „Elon Musk odlazi s čelnog mjesta Twitter-a”. E pa čini se kako nisu time iznenađeni sami korisnici ove popularne društvene mreže već i sama konkurencija pa moglo bi se reći čak i ona buduća.

ChatGPT došao na iOS i Android

Instagram je sve „gledao spreman” i bilo je samo pitanje vremena kada će ova poznata društvena mreža krenuti u napad. Ako je vjerovati sadašnjim glasinama a one dolaze i dobro provjerenih izvora.

tekst2sl1 5

Instagram će u budućnosti (i to vrlo uskoro) tržištu predstaviti novu aplikaciju. Ona bi trebala biti ljutiti rival Twitter-u sa svim dobro poznatim elementima i načinima korištenja upravo u onom smislu kako se danas služimo Twitter-om.

Renault 5 biti će službeno vozilo ovogodišnjeg Roland Garros-a

Samo ime pripadajuće aplikacije još nije navedeno no ističe se kako će se na aplikaciji stvarati tekstovi duljine do 500 znakova, prilagati fotografije, videozapisi kao i poveznice.

tekst2sl2 2

A sve se to već sada može postavljati i koristiti na Twitter-u. Ističe se kako će nadolazeća aplikacija (iza koje će biti Instagram) u prvom planu imati komunikaciju između korisnika i podjelu informacija.

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra – specifikacije i renderi

Navelo se kako će sami korisnici moći odrediti tko će im moći dogovoriti na neku objavu pa i tko će sve moći vidjeti objavu. Ono što je osobito zanimljivo je to što će nadolazeća aplikacija slijediti Instagramove smjernice i privatnost.

tekst1naslovna 9

Što bi značilo kako će sve one osobe koje ste blokirali na Instagram-u i dalje ostati blokirani na novoj (nadolazećoj aplikaciji). Ovo nas dovodi do zaključka kako će za prijavu na novu aplikaciju biti potrebno unijeti podatke prijave s Instagrama što je svakako jednostavnije i lakše nego stvaranje novog korisničkog imena i lozinke.

YouTube uvodi reklame (bez prekida) od 30 sekundi – korisnici ludi!

Sada ostaje za vidjeti hoće li korisnici Twitter-a zaista „otići” na novu platformu ili će i dalje ostati vjerni njemu. U ovim teškim trenutcima kada je kontroverzni Musk čitav koncept Twitter-a dosta uzdrmao – korisnici su izrazito ljutiti i razočarani a konkurencija (vidi se) iskoristila je to na najbolji mogući način.

tekst1sl2

Već su postojale i postoje zamijene za Twitter poput: Mastodon ili Bluesky Jack Dorseya ali navedene i nisu baš polučile neke ozbiljne rezultate u svezi korištenja.

HTC U23 Pro 5G predstavljen – 120Hz, 108MP i Snapdragon 8 Gen 1

No čini nam se kako će Instagram odnosno njegova nova aplikacija tu dosta dobro „zagristi” i imati pozitivan uspjeh na krilima svima nam dobro poznatog Instagram-a.

Najčitanije