huawei
bb

Instagram donosi “flipside” – više privatnosti u obliku sekundarnog profila

Naravno "privatnost" je i na internetu velika stvar. Instagram ponovno želi napraviti "idući korak" po tom pitanju, odnosno želi korisnicima donijeti flipside, što je to zapravo?

Instagram, jedna od najpopularnijih društvenih mreža, trenutno testira inovativnu značajku pod nazivom “flipside”. Ova funkcionalnost omogućava korisnicima stvaranje sekundarnog profila bez potrebe za otvaranjem drugog računa, čime se unapređuje privatnost i personalizacija iskustva na platformi.

Samsungova ambiciozna integracija umjetne inteligencije: Približavanje Kineskom tržištu

Iako je još uvijek neizvjesno hoće li “flipside” dobiti zeleno svjetlo, nudi zanimljivu perspektivu koja podsjeća na nedavno uvedenu značajku “Bliski prijatelji”.

1 9

Adam Mosseri, direktor Instagrama, nije potpuno siguran u korisnost “flipside” značajke, s obzirom na već dostupne funkcionalnosti unutar aplikacije.

Jony Ive imao je u planu spojiti Pro i Air u jedan MacBook – Apple nije dao odobrenje

Ipak, ova eksperimentalna značajka nudi novi pristup stvaranju sekundarnih profila, posebno namijenjenih bliskim prijateljima i odabranim kontaktima. Proučimo dublje kako “flipside” funkcionira i kakve prednosti može donijeti korisnicima.

tekst1naslovna 9

U suštini, “flipside” omogućuje korisnicima Instagrama da stvore sekundarni profil čiji sadržaj može vidjeti samo odabrani krug prijatelja. Ova značajka se može usporediti s “Bliskim prijateljima”, koja je već prisutna na platformi.

PayPal uvodi AI alate sa šest novih značajki

Međutim, ključna razlika je u načinu stvaranja ovog sekundarnog profila. Dok je “Bliski prijatelji” povezan s glavnim računom, “flipside” omogućuje korisnicima da kreiraju potpuno odvojeni profil bez potrebe za stvaranjem dodatnog Instagram računa.

tekst2naslovna 4

Iako ova inovacija donosi dodatnu razinu privatnosti, korisnici će i dalje morati upravljati s dva odvojena računa. Sadržaj koji se dijeli na “flipside” profilu neće biti vidljiv na glavnom računu, pružajući korisnicima potpunu kontrolu nad informacijama koje dijele s odabranim skupinama ljudi. Ova segregacija sadržaja može biti korisna za one koji žele zadržati određene aspekte svog života privatnima.

Android: Aplikacije trećih strana uskoro će moći koristiti pun potencijal kamera

Pitanje koje se sada postavlja je kako će korisnici reagirati na ovu novu značajku. Iako pruža dodatnu privatnost, mala su očekivanja da će većina korisnika željeti nešto što već postoji pod drugim imenom.

3 7

Moguće je da će Instagram morati dodati dodatne funkcionalnosti “naličju” kako bi značajku učinio privlačnijom široj publici. To bi moglo uključivati dodatne opcije postavki privatnosti, mogućnost dijeljenja određenih vrsta sadržaja samo na “flipside” profilu ili integraciju s drugim društvenim mrežama.

Eric Schmidt razvija bespilotne letjelice kamikaze

Istovremeno, “flipside” predstavlja korak prema personalizaciji iskustva korisnika na Instagramu. Omogućujući im da stvaraju specifične profile za određene skupine ljudi, platforma se prilagođava raznolikim potrebama korisnika.

2 11

Ovo može biti posebno atraktivno za one koji žele održati jasnu razdjelu između privatnog i javnog života, pružajući im veću slobodu i kontrolu nad onim što dijele.

Xiaomi 15 i 15 Pro na tržište će u jesen i donose Snapdragon 8 Gen 4

Unatoč nesigurnosti oko uspjeha “flipside” značajke, Instagram pokazuje predanost inovacijama i evoluciji svoje platforme. Kroz testiranje novih ideja, platforma može bolje razumjeti potrebe svojih korisnika i prilagoditi se dinamičnom svijetu društvenih medija. Krajnji rezultat može biti poboljšano iskustvo korisnika, s većom fleksibilnošću i personalizacijom na samom vrhu prioriteta.

1 16

U zaključku, “flipside” značajka predstavlja intrigantan eksperiment na Instagramu, pokušavajući unaprijediti privatnost i prilagoditi se potrebama korisnika.

Netflix ukida “osnovni” paket od 11,99$

Iako ostaje vidjeti kako će se korisnici odazvati, ova inovacija svakako otvara vrata različitim mogućnostima za daljnje poboljšanje društvenog iskustva na ovoj popularnoj platformi.

Najčitanije