huawei
1 4

Hyundai priprema tržište za električne kamione – Ioniq T7 i Ioniq T10

Električni automobili već su se etablirali na tržište, sada pojedine tvrtke poput Hyundai tržištu žele ponuditi električne kamione.

Hyundai, jedan od vodećih svjetskih proizvođača automobila, već je zauzeo značajno mjesto u prostoru električnih vozila (EV) sa svojim modelima poput Ioniq 5 i Ioniq 6, te popularnim SUV-om Kona.

Renault 5 EV i raznovrsna paleta boja

No, ambicije ovog korejskog diva sežu dalje od pukog lansiranja novih automobila i SUV-ova.

Xiaomi SU7 – pregled interijera

Hyundai želi ući u konkurenciju električnih kamiona, s ciljem da se suprotstavi Fordovom F-150 Lightningu, jednom od najznačajnijih predstavnika električnih kamiona na tržištu.

1 4

Predstavljanje električnog kamiona pod nazivom Ioniq T10 sugerira da Hyundai ozbiljno razmišlja o svojoj ulozi u segmentu kamiona. Osim Ioniqa T10, spekulira se i o modelu Ioniq T7, koji bi bio manji i mogao bi zamijeniti Santa Cruz na američkom tržištu.

Xiaomi SU7 i zimske radosti uz dostupne cijene

Nedavno podneseni zahtjevi za žigove za ove modele u Australiji sugeriraju da Hyundai intenzivno radi na proširenju svog portfelja električnih vozila.

2 4

Iako su informacije o Ioniq T10 još uvijek na razini špekulacija, navodno će se ta vozila direktno natjecati s F-150 Lightningom u pogledu veličine i performansi.

Stellantis STLA Large Platforma: Električna revolucija s impresivnim dometom i performansama

Renderi koji su napravljeni na temelju trenutnog Hyundaijevog dizajnerskog jezika, kao što je onaj napravljen od strane SRK Designs, pružaju nam uvid u to kako bi Ioniq T10 mogao izgledati.

3 2

S obzirom na to da su ovi podaci još uvijek u fazi nagađanja, važno je imati na umu da Hyundai može donijeti promjene prije nego što se vozila pojave na tržištu.

Smart #1 jeftiniji u Velikoj Britaniji

Iako su ime modela Ioniq T10 i T7 još uvijek predmet rasprava, čini se da ova oznaka “T” sugerira njihovu namjenu kao kamiona. Ako se ta pretpostavka pokaže točnom, ova imena bi imala smisla u kontekstu Hyundaijevog širenja u segment električnih kamiona. Međutim, postoji mogućnost da će Hyundai na kraju odlučiti koristiti ove nazive za neka druga vozila u svom portfelju.

4

Unatoč entuzijazmu koji okružuje potencijalni dolazak Hyundaijevih električnih kamiona, važno je imati realna očekivanja o vremenu njihovog pojavljivanja na cestama.

Alfa Romeo Milano – električni ljubimac koji pomiče granice

Prema nekim procjenama, prvi EV kamioni tvrtke Hyundai mogli bi se pojaviti najranije 2025. ili 2026. godine. Ovaj dugi razvojni ciklus naglašava složenost procesa razvoja električnih kamiona i potrebu za detaljnim testiranjem kako bi se osigurala njihova sigurnost i pouzdanost.

5 1

Zanimljivo je napomenuti da se i Kia, sestrinska tvrtka Hyundaija, priprema za ulazak na tržište električnih kamiona. Njihov model, nazvan Tasman, trebao bi se natjecati s Ford Rangerom i Toyotom Hiluxom, a prema nekim informacijama, možda će se pojaviti već sljedeće godine.

Huawei i Voyah udružuju snage za revoluciju u električnim vozilima

S obzirom na to da će koristiti drugačiju platformu od Hyundaijevog Ioniqa T10, Tasman bi mogao donijeti svoj vlastiti set inovacija i značajki koje će privući kupce u ovom sve zahtjevnijem segmentu tržišta električnih vozila.

Honda predstavlja koncepte: Saloon i Space-Hub

Ulazak Hyundaija u prostor električnih kamiona s modelima poput Ioniq T10 obećava da će dodatno obogatiti tržište EV-a i pružiti potrošačima više opcija u segmentu teretnih vozila.

Hyundai Mobis Mobion koncept: Revolucija u manevriranju i sigurnosti na cestama

Dok čekamo službene informacije i detalje o ovim modelima, možemo se nadati da će tehnološki napredak i inovacije koje donose Hyundai i Kia postaviti nove standarde u industriji električnih kamiona.

Najčitanije