Banner
Huawei Watch GT 2 Pro 4

Huawei Watch GT 2 Pro na službenim renderima

Novi Huawei smartwatch flagship stiže uskoro - vjerojatno zajedno s Mate 40 Pro u rujnu. Zvat će se Watch GT 2 Pro, evo što donosi

Huawei Watch GT 2 mi je na zapešću manje više cijelo vrijeme od rujna prošle godine. To je izvrstan pametni sat, koji baš i nije tako pametan – jer nema mogućnost instalacije dodatnog softvera – no realno ima sve što vam je potrebno predinstalirano.

Zauzvrat, baterija mu traje čak 14 dana, ili 7 dana s upaljenim Always On ekranom.

Kod glavnih konkurenata, te brojke su 3 – 4 dana maksimalno, ili upola manje s Always On ekranom…

Dizajnerski, Watch GT 2 Pro se vraća u prošlost. To nije loše, jer je originalni Huawei Watch jedan od najljepših pametnih satova ikada. Pogledajte ga:

Huawei Watch
Huawei Watch 2015

Kao i do sada, imat ćemo barem dvije inačice Watch GT 2 Pro sata: Classic i Sport, u Nebula Gray i Night Black bojama.

Dolazit će u dvije dimenzije, 42 mm i 46 mm, a očekuje se i veći raspon boja od ove dvije sa službenih rendera.

Huawei Watch GT 2 Pro 3

Leak sa turskog Instagram profila spominje i titanijum, pored klasičnog čeličnog kućišta što je jasan odmak prema premium klasi pametnih satova.

Vidljivi su i tanji bezeli, te drugačiji prihvati za remen. Oni su na Watch GT 2 standardni, kao na klasičnim satovima.

Vidjet ćemo kad Watch GT 2 Pro bude predstavljen, ali za očekivati je da će remeni biti izmjenjivi kod bilo kojeg urara.

Huawei Watch GT 2 Pro 1

A zašto se ne zove Watch GT 3? Vjerojatno se radi o hardverskoj nadogradnji postojećeg Watch GT 2 sata, a ne potpuno novom uređaju.

To nije ništa loše, Kirin A1 je i danas najnapredniji čipset za pametne satove. Zahvaljujući njemu Huawei i ima 14 dana autonomiju – iako postoje brži satovi, no ovo je slučaj gdje rado dajem prednost autonomiji pred potpuno glatkim radom.

Huawei Watch GT 2 Pro 2

Huawei Watch GT 2 Pro će imati 50 m vodootpornost (5 atmosfera), imat će više od 100 različitih modova vježbanja, očitavat će zasićenost kisika u krvi te profesionalno praćenje zdravlja. Nadam se da to uključuje EKG i tlak…

Tu je i zvučnik kao na prethodniku, pto znači da možete razgovarati preko njega (uz BT vezu s mobitelom), a novost je i bežično punjenje.

Huawei Watch GT 2 Pro 5

Drugim riječima napokon čem koristiti mogućnosti reverzibilnog bežičnog punjenja, ne samo na Huawei pametnim satovima.

Magnetski bežični punjač imat će 10W, što je dosta za punjenje male baterije pametnog sata.

 

Vidjet ćemo kako će Huawei pozicionirati Watch GT 2 Pro. Dvije su opcije najizglednije: ako neće imati mjerenje tlaka i EKG srca, da će cjenovno ostati približno tu gdje jest – ispod 2000 kn. Ili  će konkurirati novom Samsungovom satu, koji je znatno skuplji (cca 3500 kn) ali nudi te obje napredne opcije.

Naravno, najbolja bi bila kombinacija cijene sadašnjeg i novih mogunosti :-). Saznat ćemo uskoro…

izvor

Najčitanije