Banner
Huawei predstavio Mate 40 seriju 7

UPDATE: Huawei dobiva Qualcomm procesore, službeno

Qualcomm je danas potvrdio glasine: dobili su dozvolu da prodaju procesore Huaweiju. No, čipseti koje će dobiti Huawei ne smiju imati 5G, barem za sada

UPDATE: Qualcomm je službeno potvrdio da su dobili licencu za isporuku čipseta za Huawei mobitele u PR objavi. Uz jednu ogradu: isporučeni čipseti ne smiju imati 5G modem, za to jopš nisu dobil idozvolu. Lako moguće, da niti neće. To definitivno nije idealna situacija, ali s ovime je Huawei “out of the woods”, tj. njihovo poslovanje s mobitelima će se moći nastaviti.

E sad, s obzirom da je upravo Huawei predvodnik 5G utrke, i da su prvi još prije godinu dana integrirali 5G modem u čipset (Kirin 990 5G), ostaje vidjeti kako će izgledati Huawei P50. Ovogodišnja konkurencija (Exynos 990, Snapdragon 865) koriste exsterni 5G modem (nije dio čipseta) što je lošije rješenje – troši više struje. Stoga je lako moguće da će tome morati primijeniti i Huawei u 2021. godini, ako će uopće postojati Snapdragon 875 bez integriranog 5G modema. Ako ne, P50 Pro bi mogao osvanuti sa Snapdragon 865+ čipsetom. Vidjet ćemo uskoro…

Huawei je do sada iznenađujuće uspješno zaobilazio američke sankcije. Izostanak Google servisa i aplikacija šteti prodaji na zapadnim tržištima, ali tu je Petal Search koji riješava 90% problema.

Amerikancima se to nije svidjelo, pa su pooštrili sankcije. Od rujna su zabranili svim proizvođačima čipova koji koriste američku tehnologiju da isporučuju Huaweiu procesore.

A to su, doslovno, svi proizvođači na svijetu. I tu nema zaobilaznih puteva.

Huawei’s first mobile AI computing platform

Huawei je dobio samo 8.8 od 15 milijuna naručenih HiSilicon Kirin 9000 čipseta koje je proizvodio TSMC, za Mate 40 i za P50 u 2021. Ako se ovo ne riješi, Huawei sljedeće godine neće moći proizvoditi srednju, višu i visoku klasu mobitela.

Neki analitičari su Huaweiju predvidjeli pad prodaje od 75% u 2021.

snapdragon

No, prema pisanju kineskih medija, glasine o prodaji Honora su istinite, iako ih je nedavno Huawei opovrgnuo. Digital China će za 100 milijardi yuana (15 milijardi dolara) kupiti Honor. Tvrtka planira zadržati sve djelatnike i proizvodnju.

Ukoliko su ove glasine točne, Huawei može odahnuti. Dobit će pristup izvrsnim Snapdragon 875 čipovima za svoje top modele u 2021 godini. mobitele obitelji P50 i Mate 50 krajem godine. Što reći, nadam se da su ove glasine točne…

Najčitanije