Banner
tekst2naslovna 1

Huawei P60 Pro fotke periskopske kamere

Huawei P60 serija predstavljena će biti na proljeće a danas donosimo nekoliko fotografija snimljenim periskopskom kamerom Huawei P60 Pro modela. Zaista je riječ o odličnim fotografijama (pritom misleći na kvalitetu).

Sve je više navoda i indicija kako će Huawei u skorije vrijeme (spominje se proljeće, dakle travanj ili svibanj) predstaviti P60 seriju pametnih telefona.

TikTok po prvi puta uvodi ograničenja – 60min korištenja za osobe mlađe od 18

Gotovo je sigurno kako će riječ biti o Huawei P60 te Huawei P60 Pro modelima. Dok mi danas ipak želimo nešto više reći o „jačem” pripadniku P60 serije, točnije radi se o Huawei P60 Pro modelima.

tekst2sl1
Fotografija snimljena Huawei P60 Pro – Periskopskom kamerom.

Već zasigurno i vrapci na grani znaju kako svake godine izađe nova Huawei P serija telefona u glavnom „fokusu” budu upravo kamere. Tako će biti i ove godine gdje će se ipak najviše toga pratiti i zamijetiti kod Huawei P60 Pro modela.

Xiaomi Redmi Watch 3 Lite – fotografije dostupne

Da nije ovo naše pričanje (i pisanje) bez dokaza, potrudili smo se da vam dokažemo danas. Na internetu je osvanulo nekoliko zaista odličnih fotografija a govori se kako će učinjene pomoću Huawei P60 Pro pametnog telefona, točnije njegovim periskopskim senzorom, odnosno periskopskom kamerom.

tekst2sl2
Fotografija snimljena Huawei P60 Pro – Periskopskom kamerom.

Periskopska leća presavijena je unutar kućišta telefona i koristi prizme za prijenos svjetlosti od leće do senzora slike. Pomaže u postizanju rezultata optičkog zumiranja koji inače ne bi bili mogući s fotoaparata pametnog telefona zbog veličine uređaja.

DXOMARK: HONOR Magic5 Pro ima najbolju kameru i ekran

Senzor kamere na vašem pametnom telefonu koristi RGB matricu boja te se sastoji od četiri piksela: jedan crveni, dva zelena i jedan plavi.

Dok RYYB matrica boja koja se koristi unutar Huawei P60 Pro modela odnosno njegovih kamera zamjenjuje dva zelena piksela s jednim žutim pikselom.

tekst2sl3
Fotografija snimljena Huawei P60 Pro – Periskopskom kamerom.

Po prvi puta RYYB matrica je korištena na Huawei P30 Pro modelu, da bi dolaskom P50 Pro modela, ona prestala s korištenjem. No glasine i leakeri navode kako je Huawei odlučio da je vrati te će biti korištena unutar Huawei P60 Pro modelu.

TikTok na udaru državnih istražitelja – razlog je sigurnost podataka korisnika

S druge pak strane Huawei dodatno radi i ulaže sve napore za razvoj algoritma koji bi za zadatak imao zumiranje fotografija. Periskopsku leću tako će pokretati 64MP (OmniVision 0MB 64B) senzor slike, dok bi navodno i glavna stražnja kamera posjedovala promjenjivi otvor blende.

tekst2sl4
Fotografija snimljena Huawei P60 Pro – Periskopskom kamerom.

Ovo i nije ništa novo, kada znamo da istu značajku posjeduje i Huawei Mate 50 Pro. Nudeći 10 različitih veličina blende u rasponu od f/1,4 pa sve do f/4.

Samsung Galaxy S23 Ultra recenzija

Govori se i kako će glavna kamera dolaziti pri 50MP Sony IMY888 sezor, dok bi slična priča bila i po pitanju ultraširoke kamere, donosivši 50MP uz Sony IMX858 senzor.

tekst2sl2 3

Prisjetimo se kako će Huawei P60 Pro donositi 6,6”, AMOLED zaslon sa 120Hz stopom osvježenja prikaza te QHD+ (1440x3200pix) rezoluciju.

Apple želi (i plaća) da Samsung Galaxy S23 Ultra bude sporiji na benchmark testiranjima

Snapdragon 8 Gen 2 pokretat će Huawei P60 Pro model pametnog telefona ali nažalost isključivo u 4G inačici. Usprkos tome Huawei P60 Pro imat će mogućnost satelitske komunikacije što bi značilo kako će se moći slati i primati tekstualne poruke te kratke glasovne poruke putem satelite, odnosno u područjima gdje nema signala.

tekst2sl1 5

Huawei P60 Pro donosit će 5,000mAh bateriju s mogućnosti brzog punjenja od 88W. Softverska strana bit će pokretana HarmonyOS 3.1.

Huawei P60 Pro – pogled „uživo”

Da ne pričamo više, donosimo vam nekoliko zaista vrhunskim fotografija snimljenih periskopskom kamerom Huawei P60 Pro modela, pa sami prosudite o kakvoj će zvijeri biti zaista riječ.

Najčitanije