Banner
Huawei predstavio P30 lite s moćnom 48 MP trostrukom kamerom 3

Huawei P30 Lite, službeno

Huaweijeva poslovna grupa za potrošače (CBG) predstavila je P30 lite, svoj najnoviji pametni telefon s trostrukom kamerom. Kombinirajući vrhunski dizajn s inovacijama, uređaj je opremljen s tri stražnje kamere koje donose podršku za ultra širokokutno fotografiranje i funkcionalnosti temeljene na umjetnoj inteligenciji.

Približavajući visokokvalitetne fotografije mladima, Huawei P30 lite im omogućuje da obilježe trenutke u kvaliteti potrebnoj za ispis postera. Trostruka kamera sastoji se od glavne 48 MP, ultra širokokutne od 8 MP te senzora dubine polja. Uređaj je pogonjen Kirin 710 čipsetom koji, u spoju s EMUI-jem 9.0.1. i 128 GB interne memorije, donosi najbolje iskustvo za korisnike.

Trostruka AI kamera s podrškom za širokokutno fotografiranje

Huawei je jedan od pionira danas sve popularnije trostruke kamere, a Huaweijeva P serija već se dugo vremena na tržištu smatra jednom od najboljih linija pametnih telefona za fotografe.

Huawei predstavio P30 lite s moćnom 48 MP trostrukom kamerom 1

Huawei P30 lite najnoviji je uređaj P30 serije, a ističe se izuzetnim dizajnom namijenjenom mladim korisnicima koji uživaju u fotografiranju i dijeljenju svojih trenutaka s prijateljima i obitelji. Tri stražnje kamere visoke rezolucije i podrškom za širokokutno fotografiranje uparene su s Huaweijevim AI algoritmima, a fotografije koje korisnici na kraju dobivaju su na razini onih snimljenih u studijima u kojima se koristi profesionalna oprema.

Zbog visoke rezolucije, korisnici također mogu koristiti snimke s P30 lite uređaja za ispis postera.

Svaka žarišna duljina objektiva ima svoje jedinstvene draži i prednosti. Primjerice, telefoto objektiv najbolje zadržava detalje na objektu, dok širokokutni objektiv omogućuje korisniku da snimi više toga odjednom.

Huawei predstavio P30 lite s moćnom 48 MP trostrukom kamerom 5

Ipak, malo je vjerojatno da će korisnici svaki dan imati pri ruci tri različita objektiva pa u situacijama koje žele ovjekovječiti posežu za pametnim telefonom. Trostruka kamera Huaweija P30 lite uspješno pokriva sve situacije i podržava brojne foto-efekte.

Širokokutni objektiv i ostala dva modula, ne samo da korisnicima omogućuju kristalno čiste snimke, nego im daju i širu perspektivu za bilježenje uzbudljivih trenutaka u svakodnevici.

Kamera visoke, 48 MP, rezolucije koristi vlastitu „supersampling“ tehnologiju koja omogućuje zumiranje bez gubitka kvalitete pa korisnici dobivaju dvostruki optički zum ekvivalentan onom na profesionalnim telefoto objektivima.

Huawei predstavio P30 lite s moćnom 48 MP trostrukom kamerom 4

Uključivanje širokokutnog objektiva rezolucije 8 MP čini Huawei P30 lite jednim od prvih pametnih telefona na tržištu s podrškom za snimanje u 120 stupnjeva što je dvostruko više od običnih smartphone objektiva. Ovaj objektiv korisnicima pomaže da snime više no ikad prije, pogotovo prilikom fotografiranja planinskih pejzaža ili gradskih horizonta.

Izvrstan dizajn i inovativne proizvodne tehnike

Kao i ostali Huaweijevi uređaji, P30 lite zadržava vrhunski dizajn spajajući moderan izgled s Huaweijevim jedinstvenim tehnologijama kako bi krajnji korisnici dobili vrhunsko iskustvo koje i očekuju od uređaja iz P serije. Osim brojnih fotografskih funkcionalnosti, Huawei P30 lite također vjerno oslikava odlučnost prema težnji za savršenstvom, iznutra i izvana.

Huawei predstavio P30 lite s moćnom 48 MP trostrukom kamerom 3

Huawei je u proizvodnom procesu P30 lite pametnog telefona primijenio najnovije procese. Uređaj je dostupan u tri boje: Midnight Black, Pearl White i Peacock Blue. One ujedno predstavljaju i novi Huaweijev gradijent boja koji spaja visoki sjaj s futurističkim glamurom.

Cijeli proces uključuje dva pokrova. Prvi je obojan gradijentnim završetkom koji se dobiva u postupku pomoću lasera. Gornji sloj dodaje finu strukturu koja presijava, lomi i razlijeva svjetlost, dodajući očaravajući sjaj uređaju, a koji posebno dolazi do izražaja pod suncem.

Brojni su proizvođači eksperimentirali s raznim verzijama zuba na uređajima kako bi maksimizirali omjer ekrana i kućišta na uređajima. Huawei P30 lite dolazi s 6,15 inčnim Dewdrop zaslonom koji koristi minijaturan zub u obliku rose, omogućujući uređaju da dostigne omjer zaslona i kućišta od 84,1 posto. Panel zaslona savršeno se sljubljuje s okvirom, tvoreći elegantno zaobljene i glatke rubove.

Huawei predstavio P30 lite s moćnom 48 MP trostrukom kamerom 2

Huawei P30 lite namijenjen je i svima onima koji obožavaju modu. Ovi korisnici nikad se ne ustručavaju pokazati svoju hrabrost i kreativnost, otvoreni su novim stvarima i konstantno su u potrazi za novim trendovima. Dodatno, Huawei P30 lite nativno podržava video zvukove zvona – korisnici mogu skinuti klipove s društvenih mreža ili web-stranica i iskoristiti ovu funkcionalnost. Podržan je i snimanje super-slow motion videa u 480 FPS-a koji usporava pokret 16 puta kako bi naglasio objekt u pokretu. Nadalje, GPU Turbo je dodatno unaprijeđen – podržava više igara i daje korisnicima P30 lite pametnih telefona još bolje igračko iskustvo.

Omogućujući snimanje superiornih fotografija karakterističnih za Huaweijevu P seriju, P30 lite u Hrvatskoj će biti dostupan po preporučenoj prodajnoj cijeni od 2899 HRK.

Najčitanije