Banner
Mate 50 Pro 04

Što donosi promjenjiv otvor blende na Huawei Mate 50 Pro?

Huawei Mate 50 Pro je prvi mobitel na svijetu s fizički prilagodljivim otvorom blende u 10 koraka. Ko

Vjerojatno znate: Huawei Mate 50 Pro ima najbolju kameru od svih mobitela. Tko kaže? DxoMark, ali i vi – glasali ste u usporednom blind testu kamera, Mate 50 Pro je bio znatno bolji od iPhone 14 Pro Max, Honor 4 Pro i Vivo X80+ mobitela.

Kako radi varijabilni otvor blende, i zašto se Huawei potrudio ugraditi isti u Mate 50 Pro, pročitajte u donjim redovima…

Mate 50 Pro 05

Mobilna fotografija je postala neizostavni dio svakodnevnice – ljudi neprestano dokumentiraju svoje živote u raznim trenutcima. Osim fotografiranja s prijateljima ili nekih drugih posebnih trenutaka, vrlo često fotografiramo i neke sitnice koje želimo zapamtiti – lokaciju ključeva, namirnice koje trebamo kupiti ili serijski broj uređaja koji servisiramo.

Primjera je bezbroj, ali većina korisnika se danas može složiti kako je dobra mobilna kamera jedan od važnijih kriterija po kojem odabiru svoj pametni gadget.

Kako bi zadovoljili različite potrebe korisnika, brendovi nastavljaju utrku u razvoju kamera koje stavljaju u svoje telefone – počevši od inovacija u senzorima svjetla i kretanja, poboljšane širine kuta snimanja pa sve do korištenja AI tehnologije kako bi se osigurale najbolje i najčišće fotografije prilikom noćnog snimanja.

Huawei ima jedno od najvećih iskustava i dokazane tehničke stručnosti u razvoju inovacija mobilne fotografije. Tijekom godina su dokazali da mogu napraviti velike stvari koje zaista pomiču granice.

Tvrtka je zaslužna za niz ključnih tehnologija vezanih za pametne telefone kao što su korištenje jednobojnog i kolor sustava dvostrukih kamera, primjena umjetne inteligencije na mobilnoj fotografiji ili uvođenje pionirskog periskopskog telefoto objektiva.

I opet, ove je godine Huawei sa svojim potpuno novim snažnim vodećim modelom Mate 50 Pro ponovno podigao ljestvicu mobilne fotografije.

Huawei Mate 50 Pro donosi inovativnu kameru s ultra otvorom blende s prvim u svijetu, fizički prilagodljivim otvorom blende podesivim na 10 razina, RYYB ultra-sensing slikovnu jedinicu koja zamjenjuje zelene piksele u fotoosjetljivom senzoru sa žutim super pikselima, povećavajući unos svjetla za 40%. Uz to donosi i algoritme fotografije koji su također nadograđeni usvajanjem XD Fusion Pro ultra-HD mehanizma i računalne optike koja premašuje fizička ograničenja oka.

Novi Mate 50 Pro može pružiti visoku kvalitetu fotografije s prirodnim istaknutim detaljima i ugodnim bokeh efektom.

U nastavku teksta detaljnije navodimo tri značajke koje najnoviji Huawei flagship čine najinovativnijim pametnim telefonom na tržištu:

  1. Prvi na svijetu fizički prilagodljiv otvor blende podesiv na 10 razina za fleksibilnu dubinsku oštrinu

Fotografima je jako stalo do otvora blende jer je prilagodba otvora blende jedan od ključnih čimbenika koji doprinose snimanju fotografija s pravim, ciljanim detaljima.

Prilagodba otvora blende omogućuje korisnicima kontrolu nad time koliko će svjetla pustiti u kadar, što čini veliku razliku pri snimanju u uvjetima slabog osvjetljenja.

Ova funkcija je izravno povezana i s dubinom polja fotografija. Huawei Mate 50 Pro prvi pametni telefon koji ima leću primarne kamere s fizičkim otvorom blende podesivim na 10 razina što predstavlja kvantni skok u optičkom dizajnu kamere pametnog telefona.

U ‘Profesionalnom’ načinu rada, iskusni korisnici mogu precizno kontrolirati otvaranje i zatvaranje lamela blende između 10 razina – od f/1,4 do f/4.

Bilo da se koristi mala dubinska oštrina za portretne snimke ili se zadržava veće područje u fokusu za slikovite kadrove, kamera Mate 50 Pro telefona će zadovoljiti sve potrebe korisnika.

Ako je korisnik na glazbenom festivalu i želi se prepustiti trenutku, ali jednako želi uhvatiti onaj savršeni foto trenutak svog omiljenog izvođača i atmosfere – Auto Mode je savršeni alat.

Kamera će automatski odabrati između 4 različite veličine otvora blende, balansirajući između osvjetljivanja fotografije i jasnoće detalja tako da se svi korisnici Mate 50 Pro mogu prepustiti uživanju.

  1. Kamera s ultra otvorom blende do f/1.4 za briljantne slike čak i u noćnim uvjetima pod neonskim osvjetljenjem

Zalazak sunca na plaži trenutak je kojeg je većina korisnika mobilnih kamera pokušala vjerno uhvatiti. Ali najčešće finalni rezultat nije bio toliko vjeran originalu. Ali sad, uz upotrebu Mate 50 Pro i njegove 50 MP kamere s ultra otvorom blende koja uzima 24% više svjetla, korisnici mogu biti sigurni da će svjetlina i kontrasti ostati realni i netaknuti.

Mate 50 Pro 04

Čak i na vrhu Empire State buildinga uz blistava svjetla grada koji nikad ne spava, Mate 50 Pro pokazuje svoje najbolje značajke. ‘Super noćni’ način rada vodi korisnike kroz tamna noćna okruženja, hvatajući detalje koji odgovaraju svakom neonski osvijetljenom noćnom krajoliku.

Osim toga, kada se snima u noćnom načinu rada, preview fotografija postupno osvjetljuje i čisti sliku ostavljajući glatke prijelaze, dodatno poboljšavajući iskustvo fotografiranja.

  1. Profesionalna razina zamućivanja i bokeh efekti za impresivne portrete

Huawei Mate 50 Pro ima primarnu kameru s ultra velikim fizičkim otvorom blende koja radi u tandemu s računalnim mogućnostima segmentacije portreta za primjenu zamućenja pozadine na optičkoj razini.

Huawei Mate 50 Pro 1

To znači da će u usporedbi s drugim fotoaparatima koji se oslanjaju isključivo na algoritamsko zamućivanje, učinak zamućivanja ovdje izgledati prirodnije. Subjekt snimljen s Mate 50 Pro više se ističe od okoline s jasnim odvajanjem od pozadine te glatkim i prirodnim tonovima kože.

Svi mobilni fotografi su se zasigurno našli u situaciji gdje su jednostavno htjeli uhvatiti ljepotu osobe kraj koje se neposredno nalaze?

Uz Mate 50 Pro i njegovu portretnu kameru svaki takav trenutak je moguće uhvatiti uz fenomenalan finalni proizvod. Druženja s prijateljima ili proslave posebnih životnih prigoda uz mali i srednji otvor blende mogu biti savršeno realno i jasno ovjekovječena, bez obzira fotografira li se izbliza ili daljine.

Najnoviji flagship Huawei Mate 50 Pro dostupan je u prodaji u prekrasnoj sivoj i crnoj boji.

Najčitanije