Banner
tekst1naslovna 10

Huawei Mate 50 imati će kamere sa promjenjivim otvorom blende

Huawei Mate 50 serija bit će posebna po jednom detalju a on je...

Već smo pisali o tome kako se Huawei priprema predstaviti (povratnički) Mate 50 pametni telefon. Odnosno više njih. A danas upravo vezane uz nadolazeće Huawei Mate 50 modele, donosimo i nekoliko noviteta.

IFA 2022: Philips predstavio nove OLED+ i Mini LED televizore za 2023.

Riječ je o stražnjim kamerama koje će se naći na Huawei Mate 50 modelima pametnih telefona. Ne samo u rezoluciji da će Mate 50 modeli prednjačiti nad konkurencijom, nego će imati jednu „značajku” koju ostali proizvođači nemaju.

tekst2sl3 1

Riječ je o promjenjivom otvoru blende na Huawei Mate 50 modelima. Za sada nije precizno navedeno koji će modeli imati ovu „značajku” već se čini kako će svi dostupni (zasigurno njih 3) dolaziti s promjenjivim otvorom blende.

Huawei Mate 50 biti će predstavljen 07.09.2022.

Da budemo malo precizniji riječ je o tome kako će (isključivo) glavna kamera dolaziti s promjenjivim otvorom blende. Točnije telefoni Huawei Mate 50 moći će vrlo jednostavno (birati) s otvora blende u rasponu od f/1.4 do f/4.

Opa, Huawei ima milijun rezervacija za Mate 50!

Dok današnji gotovo svi pametni telefoni pa i oni predstavnici samog vrha ponude (flagship modeli) imaju fiksni otvor blende. Ako se ovo pokaže točnim, Huawei će tim potezom svoju seriju Mate pametnih telefona ponovno dovesti na „staru slavu” koju je i nekada ova serija pametnih telefona imala.

tekst1sl1 2

Dok nije Amerika „umiješala svoje prste” i optužila Huawei za špijunažu te zatim krenula s nizom zabrani nad ovom Kineskom kompanijom. Pripadajuća značajka omogućit će da korisnici dobiju (fotografiraju) vrhunske uratke s vrlo izoštrenom dubinom polja.

S druge pak strane promjenjiv otvor blende bit će od velike koristi i kada govorimo o snimanju video materijala jer će sam otvor blende „regulirati” dubinu samog kadra i propuštanja osvjetljenja unutar istog.

Ova dva nova pametna telefona definitivno su nam uzeli pažnju

Iako nije službeno navedeno „priča se” kako će Huawei Mate 50 Pro doći s glavnom kamerom rezolucije 50MP (IMX 766, 1/1,5”), ultraširoka kamera donosit će 13MP (IMX688), 40MP „crno-bijela” kamera (IMX600) i periskopska kamera sa 64MP (3,5x zoom) – OV64B, 1/2”.

Apple iPhone 14 Pro Max donosi 30W punjenje

Sve četiri kamere oslanjat će s na Huawei tehnologiju XMAGE za obradu sliku. Isti taj XMAGE koristit će HiSilicon NPU značajku za vrhunsku obradu (softverski) slike.

tekst1sl2 13

Huawei P50 modeli koristit će 4G verzije aktualnih Snapdragon čipova. O samom predstavljanju i dolasku na tržište Huawei Mate 50 modela pametnih telefona govori se kako će biti predstavljeni i na tržište doći u rujnu.

Samsung pušta Android 13 (One UI 5.0) sredinom listopada

Ono što možemo očekivati je kako će to biti krajem ove godine odnosno tijekom zime. A svakako ako nešto više doznamo, potrudit ćemo se sve to prenijeti i na našim stranicama.

tekst2sl1 1

Već smo pisali o tome kako je Huawei odustao od predstavljanja dva flagship modela u godini dana, tako da ćemo ove godine imati prilike uživati u Huawei Mate 50 modelima, dok ćemo 2023. godine gledati nadolazeće Huawei P modele pametnih telefona – bilo kako bilo, Huawei se postepeno vraća na svoje tržište i svojim korisnicima.

Najčitanije