Banner
Dou Chuanli China

Huawei je objavio pobjednike ovogodišnjeg XMAGE natjecanja 

Huawei je objavio popis 57 nagrađenih natjecatelja u ovogodišnjem XMAGE natjecanju u mobilnoj fotografiji.

Natjecanje, koje ocjenjuje fotografije snimljene Huawei uređajima, iznjedrilo je tri dobitnika glavne nagrade, 17 pobjednika unutar kategorija, 34 drugoplasiranih natjecatelja te tri počasna priznanja. 

Ovogodišnji pobjednici odabrani su između više od 600.000 prijava pristiglih između 7. travnja i 15. kolovoza od sudionika iz gotovo 100 zemalja. Nakon Kine, pet zemalja s najvećim brojem prijavljenih radova bile su Malezija, Turska, Poljska, Filipini i UAE. Najčešće korišteni modeli telefona bili su HUAWEI P60 Pro, HUAWEI P40 Pro i HUAWEI Mate 40 Pro. 

Tri fotografije koje su osvojile veliku nagradu i naklonost sudaca 

Glavne nagrade dobili su “Dragon Clouds” Domcara Calinawana Lagtoa s Filipina, “Airshow” Piotra Cebule iz Poljske i “Fearless Eagle” Dou Chuanlija iz Kine. Svaki će pobjednik dobiti 10.000 USD (prije oporezivanja) iz XMAGE fonda za kreativno stvaranje kako bi podržali daljnji razvoj autora i potaknuli ih da nastave koristiti Huawei uređaje i u budućnosti. 

Domcar Calinawan Lagto the Philippines

Komentar suca: „Tek kada se fotograf pomakne preko konvencionalnih granica, možemo vidjeti prizore koji će uskoro nestati, neuobičajene ili teško vidljive.“ — Chen Xiaobo, 9. potpredsjednik Kineske udruge fotografa 

Piotr Cebula Poland  

Komentar suca: „Fotografija postavlja više pitanja nego što daje odgovora, pa pobuđuje maštu gledatelja. Hoće li avion sigurno sletjeti ili će se srušiti? Kamo ide? Tko je silueta čovjeka u prvom planu? Postoji osjećaj odvijanja priče i pokreta na ovoj fotografiji koja poziva promatrača da popuni praznine.“— Australska portretna fotografkinja Jessica Hromas 

Dou Chuanli China

Komentar suca: „Osim onoga što je izvana, još je važnije prikazati unutrašnje stanje subjekata, njihov karakter ili njihove emocije u tom trenutku. Vidjeli smo mnogo orlova na slikama, fotografijama i video zapisima, ali ovog ću definitivno zauvijek pamtiti — on prikazuje pravu dušu orla. Ispod njegova punašnog, gustog perja nalaze se njegove oštre, zastrašujuće oči.“ — kineski modni fotograf Pei Tongtong 

Nove kategorije koje inspiriraju spektakularnu kreativnost 

Ovogodišnje natjecanje sadržavalo je niz kategorija uključujući Noćnu šetnju, Portret, Umjetnost i modu, Outdoor, Pozdrav životu, Storyboard, Akcija i Storytelling. Nove kategorije su dodane kako bi se sudionicima dala dodatna sloboda za prikazivanje kreativnosti i svojih jedinstvenih perspektiva. Iz svake od 17 kategorija odabran je pobjednik koji osvaja 1500 USD, kao i ukupno 34 drugoplasirana natjecatelja i od kojih će svaki dobiti 1000 USD, zahvaljujući XMAGE fondu za kreativno stvaranje.  

Zhang Wei China

HUAWEI XMAGE Awards pokazuju kako je brand XMAGE inspirirala kreativnost korisnika pri korištenju mobilnih uređaja. Huawei vidi mobilnu fotografiju kao moćnu leću za promatranje i bilježenje dragocjenih životnih trenutaka te kao alat za poticanje vizualnih, kreativnih ideja. Misija je osnažiti korisnike da oslobode svoju kreativnost i nastave pomicati granice mobilne fotografije. 

Wang Hanbing China

Nagrade HUAWEI XMAGE prešle su dug put od pokretanja 2017. Ne samo da je natjecanje inspiriralo mnoge pojedince da uzmu svoje mobilne telefone i snime veličanstvene fotografije, već je postalo i platforma za demonstriranje prekrasnih kreacija koje ljudima daju uvid u poglede fotografa i njihov svakodnevni život. Danas je XMAGE Awards istaknuti globalni fotografski događaj koji potiče val entuzijazma među pojedincima da izraze svoje emocije, kreativno samopouzdanje i oslobode snagu ekspresije mobilne fotografije. 

Rhon Paolo C. Velarde the Philippines

Za potpuni popis dobitnika i njihove fotografije posjetite službenu XMAGE web stranicu. 

Posebne ponude i ponuda Huawei uređaja 

Najnoviji sat HUAWEI WATCH GT 4, dostupan je u 6 različitih modela u dvije veličine te ga možete naći u posebnoj akcijskoj ponudi gdje uz kupovinu bilo kojeg odabranog modela, dobivate FreeBuds SE 2 bijele slušalice na poklon. Ovu akciju možete naći kod Huawei maloprodajnih distributera od 16. listopada pa sve do isteka zaliha. 

Najčitanije