Banner
Huawei P30 Pro 19

Huawei dobiva bolji Face ID od Applea?

Huawei i dalje razvija optičke čitače prstiju u zaslonu, ali traže i neko sigurnije rješenje – poput prepoznavanja lica.

Prisjetimo se: Huawei P30 Pro nema 3D prepoznavanje lica, Mate 20 Pro s kraja 2018. ga ima. I to radi sjajno, baš kao i Appleov. u praksi je to izgledalo ovako.

Prvih tjedan dana s Mate 20 Pro sam koristio čitač otiska prsta u zaslonu, pa sam tek onda instalirao 3D prepoznavanje lica.

I od tada praktično nisam koristio čitač otiska prstiju. Ne namjerno – Mate 20 Pro me prepoznao i otključao mobitel prije nego sam stigao staviti prst na ekran, to je genijalno. A tu je i znatno bolja sigurnost.

Mate 20 Pro

No zato je Mate 20 Pro imao veliki notch, kao i Apple, jer ta tehnologija zauzima mjesta. Takva estetika ne prolazi u 2019. godini.

Huawei je 17.5. kupio rusku tvrtku Vocord za 50 milijuna dolara, koja je specijalizirana za 3D prepoznavanje lica. Prema ugovoru Huawei je dobio sva patentna prava, opremu i djelatnike tvrtke koja je osnovana 1999. godine.

Ok, Huawei si je priuštio ponajbolju tehnologiju na tržištu. Hoće li se vratiti veliki notch na, primjerice, Mate 30 Pro? Neće.

Za ovaj Mate je akvizicija došla prekasno, a dobar hint je i današnja vijest da je Honor razvio tehnologiju za smještaj selfie kamere ispod ekrana…

Najčitanije