Banner
tekst3na

HarmonyOS 4 (EMUI 14) je predstavljen – donosi vizualne novitete i više prilagodbe

Toliko se govorilo a sada napokon možemo reći kako je predstavljen novi HarmonyOS 4.

Trenutno je u tijeku Huawei Developer Conference 2023.

Samsung Galaxy Tab S9 FE i Tab S9 FE+ uočeni na benchmark testiranju

Između ostalog (ono što je nama zanimljivo), već je predstavljena nova verzija HarmonyOS 4 mobilne platforme, koja donosi brojne novosti i mogućnosti prilagodbe.

1 1

Ekosustav HarmonyOS sada pokreće više od 700 milijuna uređaja širom svijeta u različitim sektorima, uključujući pametne telefone, televizore i automobile.

Petal Maps radi na Huawei satovima bez mobitela

Novosti u HarmonyOS 4 uključuju:

  1. Prilagodba početnog zaslona: Korisnici sada mogu mijenjati sistemskih fontova, boje, stilove sata i widgeta te postaviti emoji pozadine i odabrati svoje omiljene emotikone za početni zaslon.
  2. Ažuriran paket emotikona: Huawei donosi nove animirane opcije za emotikone.
  3. Panorama Weather: Omogućuje postavljanje dnevne prognoze na zaključanom zaslonu s ažuriranjem vremenskih promjena u stvarnom vremenu.
  4. Revizija centra za obavijesti: Sada korisnici mogu dijeliti dolazna upozorenja prema svojim preferencijama i komunicirati s obavijestima izravno iz centra za obavijesti bez otvaranja aplikacije.
  5. Prozor uživo: Slično kao Appleov Dynamic Island, omogućuje prikazivanje upozorenja i obavijesti u ikoni u obliku pilule na kutu uređaja. Dodirivanjem ikone prozora korisnici mogu interaktirati s aplikacijama.
  6. Više opcija kartica (widgeta): Huawei dodaje veći izbor aplikacija i uslužnih programa u različitim veličinama koje se mogu postaviti na početni zaslon.
  7. Značajka super prijenosne stanice: Omogućuje kopiranje više datoteka, teksta i slika i njihov prijenos između aplikacija i podržanih HarmonyOS uređaja.
  8. Kontinuitet u automobilima: Značajke kontinuiteta proširene su na automobile s HarmonyOS infotainment sustavima, omogućujući prijenos sadržaja i aplikacija na zaslon automobila.

Ispod haube, HarmonyOS 4 donosi poboljšani Ark Engine koji nudi 20% bolju izvedbu s bržim pokretanjem aplikacija i glatkijim animacijama, uz manju potrošnju energije.

2 1

Također, donosi i nekoliko sigurnosnih optimizacija, uključujući poboljšane opcije praćenja dopuštenja, upozorenja o instaliranju aplikacija i ograničavanje pristupa osobnim podacima.

Javna beta verzija HarmonyOS 4 već je dostupna od danas za 34 uređaja, uključujući seriju Mate 50, seriju P60 i Mate X3. Dodatnih 35 uređaja, uključujući serije P40, Mate 30, nova 9 i nova 10, bit će dodano u beta program kasnije.

Apple Siri razumjet će vas i kada ništa ne kažete

Popis kompatibilnih modela možete pronaći u obliku fotografija.

Dali se vi radujete dolasku HarmonyOS 4 inačice softvera? Odnosno dali je vaš Huawei model telefona na popisu? Svoje utiske svakako nam javite u komentare.

Ako kojim slučajem dobiti obavijest o dostupnosti nadogradnje (a da mi to ne saznamo) i to nam možete javiti. Ne preostaje nam ništa drugo nego čekati dolazak (dostupnost) nadogradnje.

3 1

I naravno istu izvršiti pomoću povezivanja na Wi-Fi kako bi se izbjegnuli dodatni troškovi mobilnog povezivanja na internet, pružatelja mobilnih usluga, odnosno vašeg operatera.

Htjeli mi to prihvatiti ili ne HarmonyOS 4 nalazi se tu “iza ugla” i samo čeka na nas, da ga ugrabimo.

Najčitanije