Banner
5 3

Google Tensor G4 uočen na benchmark testiranju

Čini se kako imamo prilike vidjeti benchmark testiranje Tensor G4 čipa na Pixel 9 modelu telefona.

Preporucamo.com od sada i na Discord-u

Ovo bi mogao biti naš prvi uvid u Googleov nadolazeći Tensor G4 čipset u punom pogonu.

Huawei pod istragom u Francuskoj

Googleov uređaj s kodnim imenom Tokay primijećen je tijekom testiranja na Geekbenchu 5 (primijetimo, ne 6), koristeći navodno Tensor G4 čipset.

Lenovo Tab Plus – neobičan dizajn koji iskače od konkurenata

Uređaj je opremljen s 8 GB RAM-a, vođen Androidom 14, ali nije impresionirao svojim performansama tijekom testiranja, ostvarujući relativno skromne rezultate kako u jednoj, tako i u više jezgri.

1 17

Procesor koji pokreće ovaj uređaj je osmojezgreni čip, sastavljen od četiri jezgre koje rade na 1,95 GHz, tri jezgre na 2,6 GHz te jedne koja doseže brzinu od 3,1 GHz. Također se navodi prisutnost Mali G715 grafičkog procesora.

Samsung Galaxy A55 i Galaxy A35 smješkaju se na renderima

Postoji pretpostavka da bi ovaj uređaj mogao biti nadolazeći Google Pixel 9, iako niti Pixel 9 (kodnog imena Komodo) niti Pixel 9 Pro (kodnog imena Caiman) ne dijele isto kodno ime – Tokay.

1 19

Iako su ovi podaci prilično intrigantni, važno je napomenuti da Geekbench testovi nisu uvijek konačni pokazatelj stvarnih performansi uređaja. Postoji mnogo drugih faktora koji mogu utjecati na konačno iskustvo korisnika, uključujući optimizaciju softvera i integraciju hardvera.

Xiaomi 14 Ultra donosi značajke

Stoga, dok su ovi rezultati korisni za procjenu mogućeg performansa, ne treba donositi konačne zaključke sve dok se ne provedu sveobuhvatnija ispitivanja i korisnička iskustva.

3 27

Googleova strategija s Tensor čipsetima označava značajan pomak u industriji pametnih telefona, dajući im veću kontrolu nad vlastitim hardverom i softverom.

Android 15 donosi arhiviranje aplikacija koje često ne koristite

Ako se ovi čipseti ispostave kao uspješni, mogli bi postaviti nove standarde za performanse, energetsku učinkovitost i integraciju AI tehnologija u mobilne uređaje.

5 3

 

U svakom slučaju, očekuje se snažan interes zajednice za ovaj novi čipset i Googleove buduće uređaje koji će ga koristiti. Tek kad ti uređaji stignu na tržište i korisnici ih isprobaju u stvarnim uvjetima, moći ćemo donijeti potpunije prosudbe o njihovim sposobnostima i vrijednosti.

Najčitanije