huawei
tekst3naslovna

Google Play trgovina uvodi još jaču zaštitu protiv zlonamjernog softvera

Kroz svoju platformu Google Play Store, postepeno je uvodila sve snažnije i značajnije alate za provjeru aplikacija. Jedan od najnovijih dodataka ovim naporima je nova značajka koja će značajno pojačati sigurnosnu uslugu Play Protect.

Preporučamo.com dostupan na WhatsApp Kanalima

Nikada nije dovoljno naglasiti važnost sigurnosti prilikom provjere aplikacija na pametnim telefonima i tabletima. U svijetu mobilnih tehnologija, gdje se aplikacije svakodnevno preuzimaju i instaliraju, pitanje sigurnosti ima ključnu ulogu.

Samsung planira isporuku 20 milijuna sklopivih telefona u 2024. godini

Svi smo svjesni brojnih slučajeva u kojima su neke aplikacije, naizgled bezopasne, skrivale zlonamjerni kod čiji je cilj bio narušiti stabilnost uređaja ili, što je još ozbiljnije, ukrasti osjetljive podatke korisnika.

tekst3naslovna

Poznato je da je Apple oduvijek bio sinonim za sigurnost, posebno kada je riječ o njihovom App Storeu. Međutim, Google, tvrtka koja stoji iza Android platforme, također je postala sve svjesnija potrebe za jačom sigurnošću aplikacija.

Google Chrome dobiva ažuriranje adresne trake za efikasnije korištenje

Kroz svoju platformu Google Play Store, postepeno je uvodila sve snažnije i značajnije alate za provjeru aplikacija. Jedan od najnovijih dodataka ovim naporima je nova značajka koja će značajno pojačati sigurnosnu uslugu Play Protect.

tekst3sl1

Što konkretno donosi ovaj novi alat za sigurnost aplikacija? Google će implementirati skeniranje na razini koda u stvarnom vremenu. Ovo skeniranje ima za cilj otkriti nove prijetnje, uključujući one koje se koriste polimorfni malware, što su sofisticirane varijacije zlonamjernih programa koji mijenjaju svoj kod kako bi izbjegli detekciju.

Samsung Galaxy Z Fold 6 – manje noviteta više kozmetičkih preinaka

Do sada, Google Play Protect je provodio skeniranje aplikacija prije i nakon njihove instalacije, no novi alat će dodatno poboljšati sposobnost prepoznavanja naprednih prijetnji.

tekst4naslovna

Ova nova funkcionalnost ima veliku važnost jer kibernetički kriminalci postaju sve vještiji i koriste napredne tehnike kao što je umjetna inteligencija kako bi razvijali zlonamjerni softver koji može izbjeći tradicionalne metode otkrivanja. Novi alat će poboljšati sposobnost prepoznavanja ovih prijetnji i omogućiti brzu i preciznu reakciju na potencijalne opasnosti.

Nissan Hyper Punk Concept – automobil budućnosti

Kako će ova nova značajka raditi? Kada korisnik pokuša instalirati aplikaciju koja nikada prije nije bila skenirana, Google Play Protect će predložiti skeniranje u stvarnom vremenu.

tekst2naslovna 3

Ovo skeniranje će analizirati unutarnji kod aplikacije u potrazi za znakovima zlonamjernog ponašanja. Zatim će poslati relevantne podatke Googleovoj infrastrukturi kako bi se napravila procjena o sigurnosti aplikacije. Nakon završetka skeniranja, korisnik će primiti obavijest koja će ga informirati o tome je li aplikacija sigurna za instalaciju ili se smatra potencijalno štetnom.

Apple: iOS 18 donosi značajke Umjetne Inteligencije

Ova nova značajka nadopunjuje postojeće sigurnosne mehanizme koje Google Play Protect već koristi, uključujući inteligenciju skeniranja i podatke za prepoznavanje sumnjivih aplikacija.

tekst3sl1

S mogućnošću procjene koda aplikacije, sada će biti moguće otkriti i sofisticiranije zlonamjerne aplikacije koje koriste AI i druge tehnike kako bi izbjegle otkrivanje.

A1 i Netflix sklapaju partnerstvo

Izvješće ističe da će nova značajka Play Protect prvo biti uvedena u Indiji, a zatim će biti dostupna i u drugim zemljama tijekom narednih mjeseci. Kako se testira i usavršava, očekuje se da će se proširiti na globalno tržište, pružajući korisnicima širom svijeta viši stupanj sigurnosti prilikom preuzimanja i instalacije aplikacija iz Google Play Storea.

tekst4sl4

Sigurnost mobilnih aplikacija je od suštinskog značaja u današnjem digitalnom dobu, gdje se sve više aspekata naših života prenosi na pametne uređaje.

Samsung Galaxy S23 FE rastavljen do detalja

Googleova inicijativa za dodatnom sigurnošću, posebno kroz ovu inovativnu značajku za procjenu koda, pozitivan je korak prema zaštiti korisnika od potencijalnih prijetnji.

tekst4sl2

Kao što tehnologija napreduje, sigurnost mora ići korak dalje, a Google se trudi da upravo to postigne. S vremenom, očekujemo da će ova značajka postati standardna praksa za sve pametne uređaje kako bi se osigurala maksimalna sigurnost pri provjeri aplikacija i zaštita korisničkih podataka.

Najčitanije