huawei
tekst4naslovna

Google Play trgovina dobiva novi izgled bez polja za pretragu

Ovo je došlo zaista iznenada te je veliki broj korisnika nezadovoljan.

Samsung Galaxy A55: Poboljšani dizajn i snaga Exynos 1480 procesora

U skladu s izvještajem 9to5Google, korisnici su primijetili značajne promjene u izgledu trgovine Google Play. Najznačajnija promjena je nestanak trake za pretraživanje s vrha stranice, zamijenjena posebnom karticom za pretraživanje na dnu zaslona.

Ovo je ASUS ROG Phone 8 i 8 Pro

Leaker poznat kao AssembleDebug podijelio je snimku zaslona redizajnirane aplikacije Play Store, ističući novu karticu “Search.” Kada korisnici dodirnu ovu karticu, polje za pretraživanje ponovno se pojavljuje na vrhu zaslona. No, postoji i iznimka – ako se otvori bilo koja druga kartica, osim kartice Pretraživanje, polje za pretraživanje nestaje.

1 12

Situacija postaje intrigantna kada neki korisnici izvješćuju o nedostatku polja za pretraživanje na vrhu zaslona i čak odsutnosti kartice za pretraživanje.

Google napada ChatGPT – stiže Gemini

Za one koji se suočavaju s ovim problemom, rješenje je jednostavno – pritiskom na karticu Knjige vratit će se polje za pretraživanje na vrh zaslona.

tekst3naslovna

Alternativno, dodirivanjem predložene aplikacije i zatim ikone za pretraživanje u obliku povećala na vrhu stranice također će vratiti polje za pretraživanje.

Google Gemini ipak nije tako “pametan”

Postoji i dugotrajna igra pod nazivom ‘Zdravo Marijo,’ koju korisnici mogu isprobati kako bi riješili problem, ali upozorava se na potencijalne neželjene nuspojave.

tekst4naslovna

Postupak uključuje dugotrajno pritiskanje ikone Trgovine Play na početnom zaslonu, zatim dodirivanje Informacije o aplikaciji, te odabir Storage & cache i opcije Clear storage. Unatoč ovomu, brisanje pohrane može imati negativan utjecaj na ažuriranja aplikacija, što čini ovu opciju manje privlačnom.

Apple iPhone 17 Pro imati će 48MP Telefoto kameru

Promjene u Trgovini Play implementira Google putem ažuriranja na strani poslužitelja, stoga nema određene verzije aplikacije Trgovina Play koja uvodi ove promjene.

tekst3sl1

Trenutačno, relativno mali broj korisnika Androida doživljava ažuriranu verziju Trgovine Play, a mnogi nisu primijetili promjene, posebice korisnici poput onih s Pixel 6 Pro uređajem pokrenutim na Androidu 14 QPR2 Beta 2.

Ranjivost iOS / Android 5G telefona – ažurirajte na aktualnu verziju softvera

No, ključno pitanje koje se postavlja jest: Kako ove promjene pomažu korisnicima Trgovine Play? Ovo pitanje nije beznačajno, jer Google često izaziva promjene bez jasnog obrazloženja ili koristi prostor za dodavanje novih značajki. Neki se korisnici pitaju je li ova promjena doista nužna ili je tek još jedan potez u nizu bez konkretnog poboljšanja korisničkog iskustva.

tekst3naslovna

U zaključku, novi izgled Trgovine Google Play, s nestankom trake za pretraživanje na vrhu i pojavom kartice za pretraživanje na dnu, doživljava pomiješane reakcije korisnika.

Samsung Exynos 2400 / Galaxy S24: brži od A17 Pro?

Unatoč poteškoćama koje neki korisnici doživljavaju, dostupna su rješenja koja omogućuju povratak izgubljenog polja za pretraživanje. S obzirom na nepredvidivost ažuriranja na strani poslužitelja, jasnoća oko korisničkih prednosti ovih promjena ostaje otvorena tema.

tekst2naslovna 3

Očito je da je Android platforma započela proces “nadogradnje” i izmijene Google Play trgovine a da o tome nije obavijestila nikog. Nemamo odgovor na pitanje kada će ovaj novi izgled platforme biti dostupan svima ali sigurni smo kako već sada oni koji su dobili novi izgled, negoduju.

Najčitanije