Banner
tekst2naslovna 5

Google Pixel Fold – paprena cijena uz viđenje značajke

Google Pixel Fold bit će predstavljen u svibnju na Google I/O konferenciji. Ali ono što nas sve možda "ostavi bez teksta" je cijena s kojom će ovaj telefon na tržište a ona je navodno 1,700$.

Google na nadolazećoj I/O konferenciji, između ostaloga planira nešto više reći o prvom sklopivom pametnom telefonu. Riječ će biti o Google Pixel Fold modelu koji će prema svemu sudeći donositi već viđene i dobro poznate značajke.

Netflix bilježi povećanje korisnika – zabrana se isplatila

Govori se kako će Pixel Fold donositi 5,8” prednji te 7,69” unutarnji zaslon. Dok bi njegova težina bila 283g, što je za 1g teže od Galaxy Z Fold 2 telefona te gotovo 30g teže od uskoro predstavljenog Galaxy Z Fold 5 modela.

tekst1naslovna1

Govori se kako bi ta težina mogla biti posljedica vodootpornosti koju će Google Pixel Fold dovesti na tržište sklopivih pametnih telefona a koju aktualni sklopivi telefoni za sada još uvijek nemaju.

Započeo Xiaomi Fan Festival 2023.

Ostale neke značajke govore kako će čitavu priču pokretati Tensor G2 čip koji će se u velikoj mjeri bazirati na umjetnoj inteligenciji te strojnom učenju. Ostale značajke koje se spominju a trebale bi biti sastavni dio Google Pixel Fold telefona jesu:

  • RAM: 8GB
  • Procesor: Osmo-jezgreni (2,85GHz)
  • Chipset: Tensor G2
  • Interna memorija: 128/256GB
  • Kamere: (Stražnji modul) – 64MP, 12MP, 10MP / (Prednja) 10MP
  • Zaslon: (Prednji): 5,8” / (Unutrašnji): 7,69”
  • Stopa osvježenja prikaza: 120Hz
  • Baterija: 4,500mAh – brzo punjenje / USB Type-C
  • Boje: Crna, Bijela, Zlatna

Iako ove značajke (za sada dostupne) nisu službeno potvrđene. One nam jasno govore kako smo već sve ove elemente imali prilike vidjeti na sklopivih pametnim telefonima.

HAKOM testirao: najbolja mobilna mreža je…

Gdje ponajprije mislimo na modele iz Galaxy Z Fold serije. Ali i ostali proizvođači sve više započinju s procesom donošenja na tržište sve većeg broja sklopivih pametnih telefona.

tekst1sl4

Naravno zanimljivo je za istaknuti kako se govori da će Google na svojoj I/O konferenciji, doista i predstaviti Pixel Fold telefon. Njegova cijena mogli bi se kretati prema vrtoglavih 1,700$.

Samsung olakšava život vlasnicima kućnih ljubimaca, evo kako

S tom cijenom tada bi Google Pixel Fold doista konkurirao još uvijek aktualnom Samsung Galaxy Z Fold 4 modelu sklopivog telefona. No ono što je zanimljivo za istaknuti jesu navodi koji govore kako će prilikom prednarudžbe Pixel Fold sa sobom donositi i „jedan poklon”.

tekst2sl1 4

A taj poklon je Pixel Watch sat – s time da ovo ne bi bio prvi puta da Google uzima ovakvu praksu u obzir, pošto je nešto slično već napravio prilikom prednarudžbe Pixel 7 Pro pametnog telefona.

Apple otvara prve prodavaonice u Indiji

Osim Google Pixel Fold sklopivog telefona, na ovogodišnjoj I/O konferenciji, možemo očekivati i predstavljanje Pixel 7a telefona.

tekst1sl5

Za sam kraj navodimo još i kako se govori da će Pixel 7a odmah nakon predstavljanja biti moguće prednaručiti, dok ćemo u slučaju Pixel Fold telefona na to morati pričekati do sredine kolovoza, odnosno početka rujna.

Najčitanije