Banner
tekst2naslovna 5

Google Drive upozorava kada otvarate „sumnjivu” datoteku

Google Drive dodatno podiže ljestvicu sigurnosti.

Vrlo rijetko spominjemo Google usluge (osim Google Play Store) ali upravo danas želimo ispraviti tu nepravdu. Stoga se želimo krenuti Google Drive (Disk) servisu za razmjenu različit vrsta datoteka koji u svojem besplatnom korištenju, pruža 15GB skladišnog prostora.

Apple iPhone 14 – glavni adut je „gubitak notcha”

Moramo odmah reći kako se ovih 15GB dijeli na Google Disk, Gmail, Google Photos pa stoga Google Drive i neće imati svih 15GB na raspolaganju za korištenje. Upravo Google Drive (Disk) donosi nove značajke koje želimo približiti našim čitateljima.

Google Play trgovina donosi način pretraživanja ovisno o uređaju

Nije riječ niti jednoj novoj značajki ili funkciji već se radi o „brizi” Google Drive servisa za sigurnost korisnika. Navedena sigurnost implementirala je u obliku upozorenja ako korisnik preuzme neki nepoželjni softver koji je „upakiran” unutar neke datoteke ili rar arhive.

tekst2sl1 1

Znamo kako do samog trenutka preuzimanja (ako je neka datoteka zaražena) nećemo znati sve dok nas anti-virus ne obavijest da je riječ o virusu, upravo u tom segmentu Google Drive (Disk) uskače u pomoć.

Samsung Galaxy Unpacked očekuje nas 09.02.2022. – prednarudžbe za Galaxy S22 i Galaxy Tab S8 Ultra otvorene su

Upozorenje od strane Google Drive usluge ići će u obliku žute trake upozorenja koja će biti prikazana kada se otvori neki folder ili rar arhiva a prije nego li se preuzme na računalo.

Kupite Windows 10 doživotna licenca za 11€, Office samo 23€

Navedena žuta traka upozorenja implementirana je na svim razinama Google servisa kao što su: Google Workspace, G Suite basic te G Suite Business. Ovo nije kraj podizanja razine ljestvice sigurnosti već je Google naveo kako će navedena upozorenja implementirana i na ostatak svojih usluga s vremenom uključujući i Google tražilicu (koja je jedna od najtraženijih, najkorištenijih alata).

Instagram uvodi pretplatu na dijelove sadržaja, TikTok također najavljuje slično

Naravno kako to obično biva kada se uvodi neka nova značajka tako će i s ovima Google postupati postepeno, što bi značilo kako će kroz idućih dva do tri tjedna svi dobiti ovu značajku unutar Google Drive (Disk) usluge.

Stigao je novi best buy flagship klase, Samsung Galaxy S21 FE 5G

Moramo reći kako za sada Google Drive izbacuje ovo „upozorenja” kada je riječ o datotekama, tablicama, fotografijama , prezentacijama. Govori se kako će i ostali segmenti Google servisa kroz dogledno razdoblje dobiti navedenu sigurnosno upozorenje.

Njemačka: Xiaomi mobiteli su sigurni

Koristite li vi neku od skupnih usluga Googlea (usluga koje se plaćaju) ili se vjerni onim osnovnim koje se nalaze u gornjem desnom kutu (točkasti kvadrat – Google Apps) kada ukucate google.com.

Samsung ima patent – sklopivog prijenosnika

Kako se vi „borite” sa zaraženim datotekama, dali se često susrećete s njima ili i ne baš? Javite nam se slobodno u komentare i podijelite s nama vaše mišljenje i vaše dogodovštine. Za kraj nam kažite dali uopće (i u kojoj mjeri) koristite Google Drive (Disk) jeli više korišten u privatne ili poslovne svrhe?

Najčitanije