Banner
Huawei P40 Pro 19

Stigao je EMUI 11 na Huawei P40 Pro, evo kako radi i izgleda

Danas je sletila OTA nadogradnja Huawei EMUI 11 sučelja na moj P40 Pro. Sasvim dobar način za početak nove godine, evo prvih dojmova

Huawei je službeno predstavio EMUI 11 koji je sada sletio putem OTA nadogradnje i na moj P40 Pro. Za razliku od EMU 9 na EMUI 10, razlike su male, ali primjetne – radi se o finom poliranju ionako lijepo dorađenog sučelja. Koje je vjerojatno najbrže na tržištu, barem u kombinaciji sa Kirinom 990 5G.

Da, Huawei P40 Pro radi fantastično glatko, uvijek i svugdje, na način koji posramljuje veliku većinu konkurencije. Sustavno optimiziranje i unaprjeđivanje softvera dalo je rezultata.

EMUI 10 1

Novi EMUI 11 je baziran na Androidu 10, baš kao i EMUI 10. Iznenađenje? Možda, ali realno – nije važno. Huawei ubrzano dovršava Harmony OS 2.0, koji će za koji mjesec postati dostupan i na P40 Pro. I bit ćče to izvrsna stvar, iako je sasvim sigurno da neće od početka sve raditi besprijekorno  uvijek je tako. Iako, pomoći će što je Harmony OS 2.0 i dalje baziran na Androidu.

Vratimo se na EMUI 11.

Slijede screenshotovi EMUI 10 vs EMUI 11:

Vidite razliku? Baš i ne. No animacije su dorađene, sada su još elegantnije. Neke su potpuno nove: primjerice dok se igrate pa promijenite glasnoću: umjesto da se samo pojavi slider za zvuk, sada je na EMUI 11 lijepo animiran.

Dorađen je i Always On zaslon, kao i brojni drugi detalji. U svakom slučaju, EMUI 11 je lijep korak naprijed.

Pogledajte video:

Najčitanije