Banner
TSE Trying Out S24 Devices 4

Circle to Search dugo će ostati ekskluziva za Samsung

Ako ste se ponadali kako će aktualna softverska (AI) novotarija koju donose Samsung Galaxy S24 modeli kroz neko vrijeme doći i na vaš Android, nažalost moramo vas razočarati.

Uz najavu Galaxy S24, Galaxy S24+ i Galaxy S24 Ultra, Samsung je oduševio ljubitelje tehnologije predstavivši niz inovativnih značajki, među kojima se ističe Circle to Search.

Windows 12 dolazi – Qualcomm testirao novi Windows na ARM čipu

Ova fascinantna funkcionalnost razvijena je u suradnji s Googleom, a zanimljivo je da ju je istovremeno predstavio i Google za Pixel 8 i Pixel 8 Pro, samo dan nakon Samsungovog spektakularnog događaja.

CRO Galaxy S24 Ultra Secondary Visual 2P CMYK 231206 Open File

Međutim, radost i uzbuđenje korisnika Android uređaja brzo su zamijenili razočaranjem kada je Samsung objavio da će Circle to Search ostati ekskluzivan za Google i Samsung uređaje, barem do listopada.

Apple Vision Pro i test izdržljivosti

Ovaj potez izazvao je buru negodovanja među ljubiteljima tehnologije, postavljajući pitanje razumnosti takve strategije.

Game 1 LI 1

Izgleda da je ova ekskluzivnost u suprotnosti s duhom Android ekosustava, koji se nekada ponosio svojom otvorenošću, nasuprot zatvorenoj zajednici Applea. Međutim, očito je da se vrata ekskluzivnosti počinju otvarati i u svijetu Androida.

Samsung Galaxy S24 Ultra ima problem sa zaslonom

Ovo nije prvi put da Google i Samsung prakticiraju takav pristup. Već su prije zadržavali najnovije verzije Wear OS-a isključivo za svoje nosive uređaje. Ovo ponašanje izaziva pitanja i kritike, posebno s obzirom na činjenicu da će vjerojatno razljutiti druge partnere proizvođače Android uređaja.

TSE Trying Out S24 Devices 8

Postavlja se pitanje: Zašto Google i Samsung donose odluke koje se čine kontraproduktivnima za sam Android ekosustav? Možda postoji neka logika koja se nama ne očituje na prvi pogled. Je li moguće da ove kompanije vjeruju da će korisnici birati Galaxy S24 ili Pixel 8 isključivo zbog ekskluzivne značajke Circle to Search?

Google Bard od sada može stvarati slike na temelju zadanih opisa

Činjenica je da je ovo ponašanje izazvalo zabrinutost među potrošačima i tehnološkim entuzijastima. S obzirom na slobodnu prirodu Android platforme, ovakva ekskluzivnost može se činiti kontraproduktivnom i može naići na neodobravanje korisničke baze.

TSE Trying Out S24 Devices 4

S druge strane, možda postoji strateški razlog iza ove odluke. Moguće je da Google i Samsung žele dodatno istaknuti svoje uređaje na tržištu, pokušavajući privući korisnike svojim ekskluzivnim značajkama.

Apple 2026. planira predstaviti sklopivi uređaj – zamijenit će iPad Mini

No, pitanje je hoće li ova strategija zaista dati željene rezultate ili će na kraju odbiti potrošače koji cijene otvorenost i pristupačnost Android ekosustava.

1 23

Ekskluzivnost AI značajke Circle to Search postala je predmetom rasprave u svijetu tehnologije. Dok neki vide ovu odluku kao neopravdanu i kontraproduktivnu, drugi pretpostavljaju da postoji skrivena logika koja opravdava takav pristup.

Samsung i Google Cloud lansiraju generativnu AI u Galaxy S24 seriji

Kako god bilo, ovaj potez Googlea i Samsunga sigurno će nastaviti izazivati rasprave unutar Android zajednice dok se korisnici pitaju hoće li ekskluzivnost postati nova norma ili će otvorenost i pristupačnost ponovno prevladati.

Najčitanije