Banner
tekst3naslovna 1

ChatGPT – oponaša ljude u pogledu pružanja informacija – trebamo li strahovati?

ChatGPT sve više uzima "ljudskost" sada je to vidljivo i po pitanju obrade i donošenja informacija. Trebamo li se bojati svoje budućnosti?

Sigurno ste jednom otišli na ChatGPT – da vidite o čemu se tu zapravo radi. Tu je riječ ponajprije o predstavniku umjetne inteligencije koja nas iz dana u dan sve više „obuzima”, kada je u pitanju internetska zajednica.

Tesla 04.04.2023. predstavlja novi „Supercharger V4”

Ovdje nećemo i nemamo plan govoriti kako je ChatGPT nastao i u globalu što je to umjetna inteligencija. Već želimo istaknuti koja je to dostignuća i mogućnosti ChatGPT za sada donio, odnosno što je isti u stanju ponuditi korisniku kao krajnje rješenje.

tekst3sl1 1

U posljednje vrijeme umjetna inteligencija sve je više napredovala pa tako i sam ChatGPT. On se već integrirao unutar nekih softverskih rješenja Microsofta ali i Google postepeno ide ka tome.

Microsoft predstavio „novu” Bing tražilicu – konkurirat će Google tražilici

O svakome smo već imali prilike pisati na našim stranicama pa ćemo vam ostaviti linkove na članke. Neimenovani izvor koji je (iz razumljivih razloga) odlučio ostati anoniman navodi kako je umjetna inteligencija postepeno počela biti odnosno poprimati oblik „ljudskosti”.

tekst3sl2

Da iako moramo priznati kako ovo zvuči poprilično nestvarno, važno je za istaknuti kako ona „uči” od nas korisnika na temelju naših upita te „upija kao spužva” svaki naš upit.

Microsoft predstavio „Image Creator” – pokretan AI tehnologijom

Dok su neki govorili kako ChatGPT ne može odgovoriti na upite novije od 2020. godine, drugi ističu kako je to namjerno tako napravljeno. Osoba koja je željela ostati anonimna ističe kako je imala bliski susret sa samim razvojem umjetne inteligencije u obliku ChatGPT.

tekst3sl3

Način na koji ChatGPT u posljednje vrijeme prima i obrađuje a zatim i izvršava zadatak, pokazuje sve više znakova „ljudskosti”. Jer svaki upit izvršava na sebi svojstven i jedinstven način.

Google integrira „AI tehnologiju” unutar svojih servisa

Postavljen je nedavno jedan krajnje zanimljiv zadatak pred ChatGPT a on se sastojao od rješavanja pravosudnog ispita. Te ga je ChatGPT riješio s postotkom točnosti od 90%.

tekst3sl4

Isti izvor govori kako će uskoro biti predstavljen i ChatGPT-5 koji će zamijeniti aktualni ChatGPT (4). Ako još nevjerujete u „moć” umjetne inteligencije onda ćemo vas samo podsjetiti kako su tehnološki moćnici poput Elona Muska, Steve Wozniaka, poslali otvoreno pismo sa „željom da se razvoj umjetne inteligencije uspori”.

Apple iPhone 15 Pro (Ultra) imati će prilagodljive solid-state tipke

Jer ako se nadalje nastavi ovakav ubrzani razvoj iste, to bi moglo dovesti do neželjenih posljedica za ljude. Vjerovali vi ili ne i dalje u potencijal i moć umjetne inteligencije, ona je sve više prisutna unutar internetske zajednice na kojoj smo i mi sami svakodnevno aktivni.

tekst3sl5

Nitko vam ne garantira da vam umjetna inteligencija u budućnosti neće donositi vijesti na portale ili kreirati tv sadržaj (nadamo se isključivo u pisanom obliku) jer za robote je još prerano, zar ne?

Samsung Galaxy S23 FE ipak dolazi krajem 2023.

Ako i dalje sumnjate u umjetnu inteligenciju, posjetite ChatGPT i uvjerite se sami kroz „razgovor” o čemu mi ustvari govorimo i sve ovo vrijeme pokušavamo istaknuti.

Najčitanije