Banner
tekst2naslovna 3

Bugatti ulazi na tržište električnih romobila

Poznati proizvođač sportskih (luksuznih) automobila, Bugatti na CESu 2022 predstavio je (prototip) prvog električnog skutera. Iako se radi o poznatom proizvođaču i očekivali bi ste ekstra značajke (i naravno brzinu) ipak nije baš sve tako cool. Pročitajte....

Bugatti poznati proizvođač super sportskih (luksuznih) automobila radi odnosno predstavio je svoj (prototip za sada) aktualni proizvod. Nije riječ o automobilu ali taj produkt pokreće struja.

OnePlus 10 Pro predstavljen – globalno tržište malo će pričekati

Bugatti je predstavio električni romobil ili kako oni to vole nazvati električni skuter. Ovaj električni skuter (odnosno romobil) rezultat je suradnje Bugattija sa Bytech International.

HONOR Magic V – prvo, pa muško

Električni romobil težak je samo 15,8kg a izrađen je od legure magnezija te je prema specifikacijama (kako tvrdi Bugatti) aerodinamičan i funkcionalan. Električni romobil postiže maksimalnu brzinu od 30km/h što je sasvim dostatno za svakodnevno gradsko korištenje u uobičajenim gužvama.

tekst2sl1 3

Za pokretanje Bugattijeva električkog skutera zadužen je elektromotor snage 700W. Iako će sada možda neki od vas reći kako je „ovo preslabo” posebice što je riječ o proizvodu iz Bugattija odmah ćemo vas razuvjeriti i navesti kako je električni romobil napravljen za kratke vožnje (relacije) a od njega ne treba tražiti (niti se može očekivati) da bude super električni bicikl.

Take Two kupio izdavača mobilnih igara Zynga

Iako bi se o tome moglo razgovarati posebice sada kada je tvrtka Rimac (naša Hrvatska – naše gore list) kupila Bugatti (tvrtka se zove Bugatti Rimac). Znamo kako Rimac proizvodi i električne bicikle (Greyp Bikes).

Zašto Apple čeka da predstavi sklopivi iPhone?

O tome ćemo svakako pisati ako suradnja bude išla u tom pravcu ili sada možda dobijemo i prvi električni romobil tvrtke Rimac, tko zna. Ipak ostavimo šalu po strani i kažimo kako je dizajn Bugatti električnog romobila (kao što možete vidjeti na fotografijama) inspiriran samim dizajnom dobro nam poznatih automobila a jedan od njih je svakako i Bugatti Veyron čija je maksimalna brzina 407km/h.

tekst2sl2 3

Naravno Bugatti električni romobil ne može toliko ići ali dizajnom (vizualno) ostavlja itekako upečatljivi dojam. Okvir električnog romobila naglašen je stražnjim (stop) svjetlima koja također donose i estetski lijep pogled, posebice u prikazanim bojama: plavoj i bijeloj, dok se električni skuter kreće.

CES 2022: Samsung predstavio nove MICRO LED, Neo QLED i Lifestyle televizore

S bočne strane nailazimo na svijetla koja također odaju dojam vrhunca i zaista su estetski lijepa te sama po sebi daju dojam i prizvuk da nije riječ o bilo kojem (običnom) električnom romobilu već da ga je „radio” neko poseban netko kao Bugatti.

Technics EAH-AZ40 recenzija

Ovaj električni romobil ima i pokazivače smjera. Na „volanu” nalazimo i LED zaslon koji je tu da bi vozača obavijestio o svim parametrima električnog romobila i statusa u vožnji.

tekst2sl3 2

Za primjer kažimo kako LED zaslon prikazuje potrošnju baterije, način vožnje, brzinu, status svijetla (dali su uključena ili isključenja). Domet ovog Bugatti električnog romobila je 35km (kapacitet baterije je 35V/10AH) što naravno uvelike ovisi i o načinu (tipu) vožnje.

Motorola Moto G Stylus (2022) – značajke i fotografije su pred nama

Punjenje je izvedeno krajnje jednostavno, puni se putem zidne utičnice a ipak nismo došli do služenog podatka vremena potrebnog da se električni romobil u potpunosti napuni (premda neslužbeni izvori govore kako je riječ o 4 sata) pa vam isto ne možemo i prenijeti.

Apple iPhone SE 3 (2022) svojim će izgledom biti nalik na model iPhone 8

Cijena za sada nije navedena ali se govori kako će Bugatti iskoristiti „svoju poziciju” pri kreiranju cijene pa to onda znači kako ista „neće biti za svačiji džep”. Bez obzira na sve lijepo ga je ovako vidjeti na fotografijama. Inače Bugatti električki romobil prikazan je na nedavno održanom sajmu potrošačke elektronike – CES 2022.

Najčitanije