Banner
tekst1naslovna 10

Brzo punjenje od 150W – predvodnik je Xiaomi

120W više nije dovoljno "jako" kada se govori o brzom punjenju, ljestvica se uskoro podiže na 150W a tome prvi ide Xiaomi.

S vremena na vrijeme dotaknemo se načina punjenja pametnih telefona. Za sada postoje dvije vrste baterija koje se nalaze unutar različitih modela pametnih telefona: Li-Po, Li-Ion.

Honor predstavlja Magic 4 na MWC-u

Objema verzijama neizmjenjivih baterija zajedničko je jedno. Da i jedna i druga žele pri modelima donosimo mogućnost brzog punjenja. Iako je to za sada postalo posve normalno i uobičajeno, tržište pametnih telefona također po tom pitanju nikada ne miruje.

Xiaomi Mi Mix Fold 2 donosi 120Hz i sa unutarnje strane

Za sada se najjača odnosno najbrža snaga punjenja dolazi pri 120W. No kada se čini tome više neće biti tako, već će ta brojka „snaga” ići ka većim vrijednostima. Nije potvrđeno ali se šuška kako bi uskoro Xiaomi mogao predstaviti punjač čija bi glavna značajka bila mogućnost brzog punjenja pri 150W.

Samsungov punjač od 45W vraća se na Galaxy S22 liniju pametnih telefona

Što je za 30W više no što mogu aktualni modeli punjača. I dalje bi se radilo o punjačima koje se bi trebalo kupiti odvojeno kod recimo nekih proizvođača, dok Xiaomi punjače još uvijek daje unutar svojih prodajnih pakiranja.

tekst1sl1 9

Znamo kako Apple odnosno iPhone pametni telefoni po tom pitanju još uvijek „kasne” i donose izrazito slabe jačine punjenja, dok je pak Xiaomi prvak u navedenom.

Instagram uvodi promjene kada se radi o „pričama”

Samsung ponovno nešto pokušava objavom punjača od 45W ali i dalje se taj punjač mora kupiti zasebno a sama cijena svakako nije zanemariva. Sve je ovo još uvijek na razini glasina te tako treba i uzeti ali se također spominje kako će navedenih 150W brzog punjenja implementirati Xiaomi pri svojem idućem pametnom telefonu.

tekst1sl2 7

Riječ bi navodno bila o Xiaomi Mix 5 pametnom telefonu koji bi osim 150W brzog punjenja donio i još razne značajke. O njima za sada nismo dobili previše informacija pa se još svakako treba strpiti dok se ne dođe do istih.

Luka Hrvatić koristi P50 Pro, evo zašto

Za sada je poznato kako će riječ biti o nasljedniku aktualnog Xiaomi Mix 4 modela koji između ostalog donosi brzo punjenje pri 120W. Odnosno za vremensko razdoblje od 15 minuta baterija se napuni u cijelosti, čitavih 100%.

Samsung Galaxy A23 5G – renderi osvanuli, sliči na Galaxy A53

Ako možemo zamisliti ovo (a možemo jer je riječ o stvarnim pokazateljima) onda tek možemo misliti kako će punjenje izgledati (biti brzo) na punjaču snage 150W. Dok pričamo o bežičnom punjenju Xiaomi Mix 4 pametnog telefona, tada možemo raspravljati o vremenskom periodu od 30 minuta gdje se baterija napuni za 50%, što je također vrhunski rezultat.

tekst1sl3 2

Posebice što ostali (konkurentski) modeli mogu samo sanjati o navedenoj snazi. Kada će Xiaomi Mix 5 doći na tržište za sada nije poznato ali znamo kako ćemo u naredno vrijeme naveliko pisati o nadolazećim značajkama i možebitnom datumu predstavljanja Xiaomi Mix 5 pametnog telefona. A ne sumnjamo kako će njegovim dolaskom i konkurencija „prihvatiti” 150W punjenje kao standard u narednim godinama koje su pred nama.

Najčitanije