Banner
gg

Apple Watch 9 i Watch Ultra 2 ponovno dostupni

Apple može vratiti u prodaju Watch 9 i Watch Ultra 2 modele pametnih satova.

Jučer je sud Sjedinjenim Američkim Državama donio je odluku o privremenom ukidanju zabrane prodaje Apple Watch Series 9 i Apple Watch Ultra 2.

Fossil satove više neće pokretati Wear OS

Ova vijest stiže nakon žalbe koju je Apple podnio protiv odluke o zabrani, tvrdeći da su njihovi vodeći modeli s pravom pušteni u prodaju. U novoj izjavi za 9to5Mac, Apple je potvrdio da će njihovi uređaji biti odmah dostupni u odabranim maloprodajnim trgovinama, a online prodaja će se nastaviti sutra do 12 sati PT.

Vremenski okvir za povratak Apple Watch Series 9 i Ultra 2 na police je sljedeći:

  • Dostupno u odabranim Appleovim trgovinama danas, s širom dostupnošću do subote, 30. prosinca.
  • S Appleove web stranice od danas, 28. prosinca, do 12 sati PT.

Ova brza reakcija sudskog sistema na žalbu Applea znači da će korisnici moći nabaviti najnovije modele Apple Watcha prije kraja godine. Apple je također istaknuo da će kupci moći provjeriti dostupnost u svojoj lokalnoj trgovini putem apple.com nakon što se online prodaja nastavi.

Bidenova administracija potvrdila zabranu prodaje Apple Watcha u SAD-u

Današnja pobjeda Applea nad privremenom zabranom prodaje stavlja satove na polici do 10. siječnja, kada će se očekivati nova odluka suda o trajnoj sudbini zabrane.

cc2

Kako bi dodatno umirili situaciju, Apple je istovremeno objavio ažuriranje softvera koje bi trebalo riješiti probleme koji su doveli do zabrane.

Apple prestaje prodavati svoje Watch 9 i Watch Ultra 2 satove u Americi

Odluka o tome hoće li ovo ažuriranje zadovoljiti vlasti očekuje se 12. siječnja, a to će biti ključni trenutak za daljnji tijek situacije. Ako ažuriranje bude uspješno, to bi moglo ublažiti zabrinutost oko sigurnosti i ispravnosti Appleovih satova, što bi moglo pridonijeti povlačenju zabrane.

bb 1

Cijela situacija oko zabrane Apple Watch Series 9 i Ultra 2 stvorila je neizvjesnost među potrošačima i investitorima. S obzirom na veliku popularnost Apple Watcha, ova zabrana mogla je imati ozbiljne posljedice po financijske rezultate tvrtke.

Xiaomi 14 na globalno tržište dolazi tek 26.02.2024.

Međutim, trenutna odluka suda i dostupnost satova u prodaji mogli bi ublažiti štetu i vratiti povjerenje potrošača.

n1

Istovremeno, ova situacija ukazuje na važnost temeljite provjere proizvoda prije puštanja na tržište. Bez obzira na to koliko su velike i ugledne tehnološke tvrtke, kao što je Apple, greške u proizvodnji ili sigurnosni propusti mogu dovesti do ozbiljnih posljedica, uključujući privremenu zabranu prodaje proizvoda.

Putovanje u Svemir s zelenom energijom: ESA pokreće proizvodnju goriva sa zelenim vodikom

Uoči nastupajućeg datuma, 10. siječnja, mnogi će pažljivo pratiti razvoj događaja, a investitori će budno motriti na reakciju tržišta na povratak Apple Watcha u prodaju.

Službeni renderi Samsung Galaxy S24 serije navodno procurjeli unaprijed iz Kolumbije

Očekuje se da će daljnji sudski postupci i rezultati istraživanja utvrditi hoće li Apple moći prevladati ovu krizu ili će se suočiti s dugotrajnijim posljedicama po svoju reputaciju i tržišni udio. Naravno kada budemo imali nekih noviteta, svakako ćemo iste podijeliti na našim stranicama.

Najčitanije