Banner
3 24

Apple Vision Pro moguće je prednaručiti – na tržištu 02.02.2024.

Apple je sve bliže donošenju svojih Vision Pro naočala na police trgovina. Danas je otvoren proces prednarudžbe.

Stigao je S24 Ultra, evo prvih dojmova

Apple je napokon otvorio mogućnost prednarudžbi za svoje inovativne slušalice, Vision Pro, koje su najavljene prije nekoliko tjedana. Vision Pro predstavljaju prvo “prostorno računalo” tvrtke, a dostupnost ovog visokotehnološkog proizvoda zakazana je za 2. veljače.

Apple Vision Pro dostupan 02.02., prednarudžbe kreću 19.01.2024.

Potrošači koji su zainteresirani za ovaj vrhunski proizvod mogu birati između tri različite konfiguracije, s cijenama koje počinju od 3499 USD za verziju s 256 GB prostora za pohranu, 3699 USD za 512 GB i 3899 USD za 1 TB prostora.

iOS 17.3 dolazi idući tjedan (22.01.2024.) – tri ključne značajke i Black Unity Sport Band

Dodatna pogodnost za kupce predstavlja mogućnost financiranja putem Apple Card mjesečnih rata, omogućavajući tako lakše prilagodljivo plaćanje.

Apple razvija tipku za snimanje na iPhone 16 seriji

Za dodatnu sigurnost i podršku, Apple nudi i opciju AppleCare+ za Vision Pro po cijeni od 499 dolara. Ova usluga pruža korisnicima neograničene popravke za slučaj oštećenja, “Express Replacement Service” te 24/7 prioritetni pristup Appleovim stručnjacima.

Prije nego što izvrše prednarudžbu, kupci su upućeni da preuzmu mjere za svjetlosni pečat i traku za glavu, koristeći pritom iPhone ili iPad s Face ID-om.

iPhone 16 i 16 Plus dobivaju 8GB RAM-a i Wi-Fi 6E

Nadalje, mogu dodatno personalizirati svoje iskustvo dodavanjem Zeiss optičkih umetaka, čija se cijena kreće od 99 do 149 USD, ovisno o vrsti umetka.

1 40

Kako bi olakšao korisnicima prilagodbu na ovaj revolucionarni proizvod, Apple je pripremio informativan video, trajanja gotovo 10 minuta, koji pruža detaljan pregled Vision Pro slušalica.

Apple iPhone 16 Pro poprima nove značajke s akcijskim gumbom

Uz same slušalice, paket uključuje i remen s dvostrukom petljom, poklopac, bateriju, lagani jastuk, krpu za poliranje, USB-C kabel za punjenje te – iznenađujuće – pravi punjač.

2 38

Specifikacije Vision Pro slušalica impresioniraju i najzahtjevnije korisnike. Pokreće ih M2 čip s 8-jezgrenim CPU-om, podijeljenim na 4 jezgre za performanse i 4 jezgre za učinkovitost.

Apple Car: Ponovno se govori o autonomnoj vožnji i električnom pogonu

Uz to, posjeduju 10-jezgreni GPU, 16-jezgreni Neural Engine i 16 GB objedinjene memorije. Posebni R1 čip omogućuje latenciju foton-foton od 12 ms s memorijskom propusnošću od 256 GB/s.

3 24

Fokus na vizualnom iskustvu dodatno naglašava brzinu osvježavanja zaslona koja se može prilagoditi na 90 Hz, 96 Hz i 100 Hz, uz podršku za video reprodukciju pri 24 i 30 fps.

Na današnji dan prije 17 godina predstavljen je iPhone

Mikro OLED paneli pokrivaju 92% DCI-P3 prostora boja, a razmak piksela iznosi 7,5 mikrona s ukupno 23 milijuna piksela. Korisnici mogu iskusiti Vision Pro na različitim uređajima putem AirPlay tehnologije.

FF22

Što se tiče kamere, Vision Pro dolazi opremljen s dvije glavne kamere visoke rezolucije, šest kamera za praćenje usmjerenih prema svijetu, četiri kamere za praćenje očiju, LiDAR skener, četiri inercijske mjerne jedinice, senzor treperenja i senzor ambijentalnog svjetla.

iPhone 17 donosi bolju prednju kameru i još ponešto

Biometrija temeljena na šarenici, šest mikrofona, Spatial Audio, Wi-Fi 6 i Bluetooth 5.3 samo su dodatak impresivnom popisu značajki.

1 17

Što se tiče trajanja baterije, Vision Pro može pružiti 2 sata “opće uporabe” i 2,5 sata gledanja videa, a korisnici imaju mogućnost korištenja slušalica tijekom punjenja.

iPhone 16 Pro (Max) – pred nama svom svojom ljepotom

Težina slušalica varira između 600 i 650 g, ovisno o konfiguraciji svjetlosne brtve i trake za glavu, dok je odvojena baterija teška 353 g.

t50

S ovim revolucionarnim dodatkom svom portfelju proizvoda, Apple jasno potvrđuje svoju posvećenost inovacijama i pružanju korisnicima vrhunskog iskustva u svijetu tehnologije.

Dvije novine s iOS-om 18 koje mijenjaju iPhone iz korijena

Vision Pro slušalice obećavaju pružiti korisnicima jedinstveno vizualno i auditivno iskustvo, postavljajući nove standarde u industriji slušalica i otvarajući put prema budućnosti prostornog računalstva.

Najčitanije