Banner
TEKST1NASLOVNA 4

Apple Spring 2022 održati će se 08.03.2022.

Apple događaj na kojem planira predstaviti iPhone SE 3 (2022) zakazao je za 08.03.2022.

Američki IT div „Apple” najpoznatiji je po održavanju događaja početkom rujna svake godine, gdje predstavlja nove generacije svojeg iPhone pametnog telefona. Tako će biti i ove godine (početkom rujna) kada svi s uzbuđenjem očekujemo nove iPhone 14 modele.

Apple „Apple Spring 2022”- stiiže novi iPhone SE, tablet i iMac

Prije toga ipak se Apple odlučio za organizirati jedan događaj povodom „dolaska” proljeća pod imenom „Apple Spring 2022”. Taj će se naredni Apple događaj održati prema svemu sudeći 08.03.2022.

Apple „preklopni” iPhone – dizajn „iza ugla”

Šalu na stranu Apple (planira) će predstaviti jedan novi iPhone, (i)Mac računala i nove iPad tablete. Sve je ovo još naravno u razini glasine jedino što znamo sa sigurnošću je dolazak nove generacije iPhone SE 3 (2022) pametnog telefona.

tekst1sl1

Kako i samo ime govori Apple će predstaviti novi iPhone SE koji bi trebao odnosno hoće zamijeniti „Mini” iPhone model. Što bi značilo kako je iPhone 13 Mini bio posljednji „Mini” model koji se još nalazi na tržištu a uskoro ćemo ga se samo prisjećati. Mini iPhone održao se na tržištu dvije generacije: iPhone 12 Mini i iPhone 13 Mini.

Oppo radi na konkurentu Samsung Galaxy S22 Ultra – imena Find X5 Pro

Usprkos tome i donekle dobrim prodajnim rezultatima, Apple očito nije zadovoljan istima te želi odnosno uklanja iPhone Mini pametni telefon. Iako ovo nije na išlo na val oduševljenja pristalica Applea i iPhone pametnih telefona kojima je (slobodno možemo reći) iPhone Mini model doista ušao pod kožu, Apple je odmah našao priliku da se ispriča i kaže nešto u svoju obranu.

Meta (a.k.a Facebook) bilježi pad prihoda i manju posjećenost

Nije im dugo trebalo da „predstave” iPhone SE 3 (2022) kao svojevrsnu zamjenu za iPhone Mini model (koji je očito trebao biti iPhone 14 Mini). Dolazit će iPhone SE 3 (2022) pri sličnim dimenzijama i sa sličnim hardverskim rješenjima (navodno će se unutar kućišta nalaziti hardver iPhone 12 modela) uključujući i module kamere.

Apple iPhone 14 modeli imati će 120Hz zaslone i 6GB RAMa

Ipak se društvo ljubitelja Applea našlo povrijeđeno kada se počelo pričati kako iPhone SE 3 (2022) neće imati „retro” izgled modela iPhone 12 ili iPhone 13. Odnosno njegov izgled će biti (valjda) inspiriran model iz 2017. godine, odnosno iPhone 8 modelom.

tekst1sl2 2

Ovo je mnoge poklonike stavilo u očaj te se počeli s pisanjem negodovanja i komentara nezadovoljstva. Uzmemo li u obzir kako se još uvijek aktualni iPhone SE (2020) prodaje a samim izgledom također slični na iPhone 8, to bi značilo kako Apple ništa ne želi napraviti po pitanju dizajna i prelaska s iPhone SE (2020) na iPhone SE 3 (2022).

Samsung Galaxy A53 – brzo punjenje i 5G za sitne novce

Ipak smo mišljenja kako će iPhone SE 3 (2022) donijeti „svježi izgled” iz iPhone 12 linije taj prepoznatljivi „retro dizajn”. Također će Apple predstaviti i novu generaciju iPad Air tableta ali se o njegovim značajka ne zna sada previše.

Mobile Outfitters sada štiti i zakrivljene ekrane

Dolazak novih (i)Mac računala također bi trebao biti u znaku dolaska M procesora (te time Apple u potpunosti posjeduje svoj „eko-sustav”). Sada bi se taj eko-sustav trebao primijeniti i na još veći broj iPad Air tableta kao i iMac odnosno Mac računala.

Najčitanije