Banner
tekst1naslovna 4

Apple se oprašta od iPhone-a i donosi Mixed Reality headset

Apple sve svoje fokuse stavlja ka VR Mixed Reality headsetu.

Američki Apple osim izrade i testiranja prvog sklopivog iPhone pametnog telefona, čini se kako radi i na još jednom gadgetu.

HTC za sada odgodio svoj nadolazeći pametni telefon – razlog COVID-19

Riječ je o VR headsetu odnosno spoju pametnog telefona i pametnog telefona pod nazivom „Mixed Reality”.

Telekomi povisili cijenu a prešutjeli da korisnici imaju mogućnost prekida ugovora

Prošle godine u studenom pisali smo kako Apple započinje testiranje VR headseta a sada je čini se kako se Mixed Reality temelji upravo na njima.

tekst1sl1 1

Prema riječima analitičara Apple će u bliskom budućnosti u potpunosti „zapostaviti” iPhone i posvetiti se VR headsetu. Apple ima u svojoj bazi (ladici) već i AR naočale ali kako se čini iste služe samo kao prototip.

Samsung demonstrira silu 200MP senzora kamere

Da nije sve samo na glasinama dokazuje i činjenica kako će Apple na ovogodišnjem WWDC 2022. predstaviti alate koji služe za izradu (prilagodbu) aplikacija za VR headset.

Facebook i Instagram (Reels) postaju sve sličniji TikToku?

Nemojte se sada odmah uspaničiti jer ono ne znači kako će Apple za godinu, dvije zapostaviti iPhone ali proces je čini se postepeno započeo. Ipak kako se sada čini Apple poklonici i nisu baš previše iznenađeni i ne obaziru se baš previše na dolazak Apple VR Mixed Reality u eko-sustav.

tekst1sl2 2

I ne vjeruju baš u to kako će ovaj VR headset u nekoj doglednoj budućnosti u potpunosti zamijeniti iPhone pametni telefon. Slobodno možemo reći kako je Apple u jednu ruku uzeo ideju od Google-a jer je upravo on još 2012. godine predstavio Google Glass (pametne naočale) koje i nisu baš postigle zavidni (željeni) uspjeh kod potrošača.

Apple napokon uvodi „Always-On” značajku

Sada Apple na toj ideji želi stvoriti svoj VR sustav koji će ukomponirati sa značajkama iPhone pametnog telefona. Apple najavljuje kako je ovo za njega novo pomicanje granica i dolazak potpuno novog računalnog sustava za koji se nada kako će dobro biti prihvaćen kod korisnika i publike.

Sony je predstavio X-seriju bluetooth zvučnika

Hoće li zaista tome biti tako ostaje nam svakako za vidjeti. Ali nam se čini (to je samo naše mišljenje) kako je Apple ovo uzeo malo „previše odvažno” i kako će Apple VR Mixed Reality „neslavno” propasti kao što je to bio slučaj i za Google Glass pametnim naočalama.

tekst1sl3 1

Ispravite nas svakako ako griješimo ali smo mišljenja kako ljudi još nisu spremni za primjenu VR iskustva u širokim masama. Uostalom za VR je najbolje da ostane gdje je i sada u segmentu zabavne i gaming industrije.

Apple iPhone 14 „napokon” donosi USB Type-C priključak?

Premda ima i dobrim primjera AR tehnologija odnosno VR kao što je to slučaj kod Google Maps (Google Karte) koje su dostupne na pametnim telefonima, dalje od toga na žalost ne bi prognozirali uspješnost VR headseta i različitih modela korištenja proširene stvarnosti.

Google Pixel 7 / Pixel 7 Pro – značajke zaslona i detalji „isti” kao Pixel 6

Niti sada niti i dogledno vrijeme ali tko zna, možda i mi griješimo?

Najčitanije