Banner
tekst1naslovna 6

Apple želi (i plaća) da Samsung Galaxy S23 Ultra bude sporiji na benchmark testiranjima

Kada smo pomislili kako je sve u redu, Geekbench se pobrinuo da sve dobro "zakuha". Kako će se završiti nitko ne zna.

Nova „drama”, novi „rat” je pred nama. Tako bi u najkraćim crtama opisali ono što se u posljednjih nekoliko dana događa na internetskom prostoru kada su u pitanju Apple i Samsung tabori.

Honor predstavio mobitel s najboljom kamerom na svijetu – Honor Magic5 Pro

Sada kada je Apple s aktualnom iPhone 14 serijom već „osvojio” svoju publiku, kada Samsung to još uvijek radi s aktualnom Galaxy S23 serijom, red je da popratimo nova dešavanja.

tekst2sl4 5

Ona se sada vezuju uz prepucavanja koja se pretežito baziraju na glasinama i ponekom „dokazu”. Ovo dokaz smo namjerno stavili pod navodnike.

Tesla Model 2 – šala ili dobar „marketinški trik”?

Jer je čitava priča dodatno eskalirala kada je u opticaj došao novi „Geekbench” pod brojčanom oznakom 6. Ako kojim slučajem ne znate što je to Geekbench 6 onda možemo ukratko reći kako je to benchmark alat za provjeru (testiranje) značajki i shodno dobivenim rezultatima pojedini se uređaj rangira (bodovno) na listi.

05 Galaxy S23 Ultra S Pen

Sve bi to bilo u redu i super da je sve normalno i „fer korektno”. Znamo kako je ovdje riječ o dva najjača (flagship) predstavnika za 2023.godinu.

Samsung Galaxy Z Fold 5 – donosi novu šarku

Ali upravo dolaskom Geekbench 6 aplikacije, upravo su ti rezultati postali čudni baš samim korisnicima. Jer kako je moguće da Samsung Galaxy S23 Ultra bude „slabiji” od iPhone 14 Pro Max modela.

tekst3naslovna 1

A ima duplo više radne memorije, „jači” procesor, grafički procesor pa i čipset. Ne samo da je navedeni Samsung model slabiji (lošiji po rezultatima) od iPhone 14 Pro Max modela, već je i lošiji od iPhone 13 Pro Max predstavnika, koji je godinu dana već na tržištu.

Samsung Galaxy Watch 5 / 5 Pro – kako (jednostavno) provjeriti „zdravlje” baterije?

Da ne govorimo „obične gluposti” dokazuju i ovi rezultati Geekbench 6 testiranja, gdje su postignuti rezultati:

  • Galaxy S23 Ultra – 1,900 (single-core), 5,100 (multi-core)
  • Phone 14 Pro – 2,500 (single-core score), 6,500 (multi-core score)

Da je stvar slična i sa prijašnjom inačicom Geekbench aplikacije (Geekbench 5) a rezultati govore:

  • Galaxy S23 Ultra – 1,600 (single-core), 5,000 (multi-core)
  • iPhone 14 Pro – 1,900 (single-core), 5,500 (multi-core)

U čitavu priču uključio se i sam izvršni direktor Apple-a, Tim Cook. Navevši kako uopće nema smisla niti pomišljati kako Apple plaća „Geekbench” da donosi (prikazuje) rezultate koji više idu u prilog iPhone telefonima, već da se tu zaista radi o omjeru i pravom pokazatelju snage i kvalitete.

Apple iPhone 15 Ultra (a.k.a Pro Max) – moć s dozom „umiljatosti”

Također je naveo kako iPhone koriste oni koji znaju čemu služi pametni telefon i koja je njegova glavna zadaća. A ne oni koji obično samo „surfaju” internetom i društvenim mrežama.

02 Galaxy S23 Ultra
Samsung Galaxy S23 Ultra

Iako nam se čini kako je tu Tim Cook malo pobrkao „lončine” jer Apple iPhone modeli a naravno i Samsung Galaxy modeli (mislimo na flagship predstavnike) se u velikoj mjeri koriste za surfanje internetom.

Apple iOS 16.4 i iPadOS 14.4 beta donose novitete po pitanju obavijesti

A u sve manjoj mjeri za korištenje „na pravi način” kako to govori i misli Tim Cook. No vratimo se mi na priču oko prikazivanja rezultata. Hoće li se i kako o čitavoj priči očitovati Geekbench?

tekst1naslovna 6

Da li će Samsung o ovome možda povući i neka pravna pitanja? Svakako će biti zanimljivo za dalje ispratiti razvoj ovog „rata” između dva najveća tehnološka rivala.

YouTube donosi „1080p Premium” – za one koji žele platiti

Na čijoj ste vi strani? Dali i vi mislite da Apple potplaćuje Geekbench kako bi donosio (prikazivao) rezultate koji njemu više idu u prilog? Recite nam u komentare vaše mišljenje a mi svakako nastavljamo pratiti ovu priču i dalje.

Najčitanije