Banner
tekst1sl2 11

Apple u problemu postavljanja 5G tehnologije u iPhone 14

Apple je u problemu prilikom implementacije 5G čipa u naredne iPhone modele, što uključuje i iPhone 14.

Sve je izgledalo kao divno i krasno, sve do sada. Kako navode posljednje glasine čini se kako je Američki Apple u posljednjem „dijelu” završne faze proizvodnje iPhone 14 modela.

USB Type-C postaje obvezan u Brazilu po uzoru na EU

Ipak izgleda kako su se stvorili problemi oko 5G tehnologije odnosno modela. Što dovodi u pitanje hoće li Apple uopće dovesti 5G na nadolazeću liniju iPhone 14 pametnih telefona?

tekst1sl1 15

Krenimo nekim redom i kažimo kako Apple dosadašnju proizvodnju 5G čipova zahvaljuje Qualcommu. Što je još bolje oni s njima imaju ugovor sve do 2025. godine s mogućnošću produženja do 2027. godine.

Kako napraviti dobru fotografiju s mobitelom

Ne bi u tome bilo ništa sporno da Apple nije već sada zainteresiran za kupnju Intelova dijela za proizvodnju 5G čipova. Čime bi Apple želio prije vremena se osloboditi „Qualcomma” i početi samostalnu fazu razvoja 5G tehnologije i ugradnje iste u svoje modele pametnih telefona.

tekst1sl3 10

Da mi ne bi s ovim člankom išli u dubinu reći ćemo da je Apple zainteresiran da osamostali i ovaj sloj proizvodnje iPhone pametnog telefona, odnosno da nije ovisan o ostalima.

Xiaomi 12S Ultra stiže sa 1″ senzorom

S druge pak strane Qualcomm ima ugovor s Appleom i njima je u cilju da se dođe do kraja ugovora. Jer u slučaju prijevremenog prekida Apple odnosno Qualcomm gubi veliki dio (visoka novčana svota) plasmana 5G čipova po već unaprijed definiranim segmentima načina rada i plasmana isključivo za iPhone pametne telefone.

tekst2naslovna 1

Što znači ako i donje do prekida suradnje prije vremena (prije isteka roka) Qualcomm već postojeće 5G čipove ne može „prodati” drugim proizvođačima pametnih telefona.

Apple AirPods 2 Pro – nadogradnja kakva treba biti

Ono što je osobito zanimljivo u cijeloj ovoj priči je to da Qualcomm ako dođe do prekida suradnje od strane Applea, može tužiti ovog Američkog tehnološkog diva, sigurno se pitate kako?

Apple iPhone 14 – sve što znamo do sad [predstavljanje 13.09.2022.]

Riječ je o dva patenta na koja Qualcomm u jednoj mjeri polaže svoja prava. Riječ je o patentu koji pruža korisniku da odbije poziv uz poruku „Zauzet sam”, dok drugi služi isključivo za prebacivanje radnji između aplikacija (riječ je o segmentu grafičkog sučelja).

tekst2sl3 2

Iako oba patenta pripadaju Appleu, Qualcomm polaže svoja prava i na temelju toga ih može tužiti. Iz Qualcomma govore kako će biti prisiljeni na tužbu ako se Apple odluči za prekid prijevremene suradnje a tada u pitanje dolazi i implementacija 5G čipova za iPhone 14 modele pametnih telefona.

Apple iPhone 15 imati će isti „Punch hole”

Svakako će biti zanimljivo za pratiti daljnji razvoj ove situacije, odnosno kako će se sve ovo završiti. Hoće li Apple biti toliko hrabar da prekine suradnju prije isteka ugovora ili će biti strpljiv i ostati pod „utjecajem” Qualcomma još određeno razdoblje?

Najčitanije