Banner
3 1

Apple Pencil 3 donosi mogućnost zamjene magnetskog vrha

Ako se očekuje da će novi iPad Pro (2024) biti predstavljen u prvoj polovici sljedeće godine, moguće je da će i Apple Pencil 3 biti predstavljen u isto vrijeme, donoseći nove mogućnosti i kvalitetu u svijet digitalne kreativnosti.

U godini 2021., počele su kružiti uvjerljive glasine o trećoj generaciji Apple Pencil-a koje je trebao objaviti Apple. No, razočaravajuće za obožavatelje, te glasine se nisu obistinile jer Apple nije najavio spomenutu olovku.

Samsung Galaxy S23 FE i družina na tržište dolaze 04.10.2023.

Međutim, sada, dvije godine kasnije, došlo je do novog razvoja situacije. Renomirani izvor informacija, poznat kao Majin Bu, putem portala AppleInsider, iznio je neke intrigantne detalje o potencijalnim značajkama Apple Pencil-a 3.

1 2

Prema izvoru koji je podijelio informacije s Majin Buom, ključna inovacija treće generacije Apple Pencil-a bit će mogućnost zamjene magnetskih vrhova.

Važno je napomenuti da prva i druga generacija Apple Pencil-a također omogućuju zamjenu vrhova, no nova generacija olovke ići će korak dalje.

iPhone 15 Pro ima problem s napuhavanjem baterije?

Magnetski vrhovi koji će biti dostupni za uređaj pružit će korisnicima različite mogućnosti crtanja, tehničkog crtanja i slikanja. To će omogućiti veću fleksibilnost i prilagodljivost u radu s olovkom, otvarajući nove horizonte za kreativne izraze na iPadu.

2

Tweet Majin Bua prikazuje tri primjera kako bi ti magnetski vrhovi mogli izgledati, naglašavajući razlike u debljini i materijalu. Ovo ukazuje na to da će korisnici moći birati između različitih vrhova ovisno o svojim preferencijama i potrebama.

4

Magnet će omogućiti brzu i jednostavnu zamjenu vrhova, što će biti korisno i praktično u raznim situacijama.

Samsung Galaxy S24+ – 3D renderi

Osim zamjenjivih vrhova, glasine o trećoj generaciji Apple Pencil-a sugeriraju i druge značajke. Prema prethodnim informacijama, trebala bi zadržati dizajn drugog modela, ali bi trebala ponuditi poboljšanu preciznost i dulje trajanje baterije.

5

Nadamo se da će te dvije značajke zaista biti prisutne na Apple Pencil-u 3.

Apple ulazi u svijet Formule 1 – želi imati ekskluzivna prava na prijenos Formule 1

Apple je 2021. dobio patent koji se odnosi na zamjenjive vrhove, što dodatno podržava ove glasine. Patent ne spominje samo zamjenu istrošenih vrhova, već i mogućnost korištenja različitih vrhova za različite stilove pisanja i crtanja.

6

To povećava izglede da će ove glasine biti točne kada Apple predstavi svoju sljedeću olovku.

Windows 11 (23H2) – sve što trebate znati, dolazi 26.09.2023.

Također, Apple je podnio patentnu prijavu za Apple Pencil koji bi mogao kopirati teksturu i boju predmeta i prenositi te podatke na prijenosno računalo (ili iPad).

iPhone 16 donosi 120Hz na sve modele i Ultru također

To bi omogućilo crtanje po ekranu koristeći izgled crteža na toj teksturi i u istoj boji kopiranog predmeta. Ovo je još jedan inovativan dodatak koji bi mogao dodatno obogatiti iskustvo korisnika s Apple Pencil-om.

Što označuje vrijeme 9:41 na promo materijalima iPhone telefona

Dok iščekujemo Apple Pencil 3, ostaje nam da vidimo hoće li se sve ove glasine obistiniti.

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ prikazuje svoju ljepotu uoči sutrašnjeg predstavljanja

Kreativci i korisnici koji često koriste Apple Pencil s nestrpljenjem očekuju ovu nadogradnju jer donosi obećavajuće značajke koje će poboljšati njihovo iskustvo crtanja i interakcije s iPadom.

Samsungovi ambiciozni planovi za telefoto kamere od 200 MP: hoće li postati novi standard?

Ako se očekuje da će novi iPad Pro (2024) biti predstavljen u prvoj polovici sljedeće godine, moguće je da će i Apple Pencil 3 biti predstavljen u isto vrijeme, donoseći nove mogućnosti i kvalitetu u svijet digitalne kreativnosti.

iPhone 16 donosit će periskop s tetraprizmom – istina ili mit?

S nestrpljenjem iščekujemo službene informacije od Apple-a koje će otkriti sve tajne Apple Pencil-a 3 i nadamo se da će opravdati očekivanja korisnika.

Najčitanije