Banner
tekst1naslovna 5

Apple M2 procesor – detalji i modeli koji uskoro dolaze

Apple radi na razvoju M2 procesora, isti bi trebao doći u nekoliko inačica a već su najavljena nova Mac i MacBook računala.

Apple je na svojem proljetnom događaju predstavio ne samo iPhone SE (2022) model pametnog telefona već isto tako i zanimljivo Mac Studio računalo. Njegova posebnost leži u tome što ima „dva spojena” M1 procesora (praktički jedan na drugome) te s takvom snagom radi izuzetno zanimljive zadaće u realnom vremenu.

Samsung posljednjom nadogradnjom unio bug u Galaxy S20

Za primjer kažimo kako Apple Mac Studio 4K video čija veličina iznosi 30GB izrenderira za 2 minute a pritom je posve nečujan. Ovo je samo jedan od primjera što je sve Apple Mac Studio u stanju napraviti i isporučiti korisniku ali Američki Apple tu nema namjeru stati.

tekst1sl1 4

Da je tome stvarno tako dokazuju i aktualni navodi, informacije koje su dospjele na internet a spominju na nadolazeći M2 procesor. Dakle nasljednik aktualnog M1 (Pro) procesora koji „žari i pali” na Mac, MacBook modelima a i priča se kako bi naredne generacije iPhone pametnih telefona mogle doći s nekim od M procesora.

Glasine govore: Apple je još „daleko” od sklopivih iPhone i iPad uređaja

Ipak okrenimo se mi glasinama i onome što M2 procesor ima u planu donijeti a priča se da ima zaista mnogo potencijala. Prvo vidi se to po Apple planira za početak predstaviti dvije verzije M2 procesora.

Apple smanjuje proizvodnju iPhone SE (2022) i ostalog hardvera

Jedna je Apple M2 (obični) a druga je Apple M2 Pro. Ova obična „M2” izvedenica posjedovat će 8-jezgri CPU i 10-jezgri GPU. Dok M2 Pro značajke (broj CPU i GPU jezgri) za sada nisu poznate ali se zna kako će Apple M2 Pro pokretati 14” i 16” modele MacBook Pro računala.

tekst1sl2 5

S vremenom se šuška kako Apple ima u planu predstaviti i još nekoliko edicija M2 procesora a one su: M2 Ultra i M2 Extreme koji bi trebao biti nasljednik aktualnog M1 Ultra procesora koji se nalazi u Apple Mac Studio računalu.

Elon Musk želi kupiti Twitter za 41 milijardu Američkih dolara

Osim ova četiri modela M2 procesora priča se i o petoj edicija a ona će dolaziti s nazivom M2 Max i imat će 12-jezgri (CPU) i 38-jezgri (GPU). Upravo bi M2 Max zajedno sa M2 Pro trebao pokretati one već spomenute 14” i 16” MacBook Pro modele.

tekst1sl3 4

Apple MacBook Pro prijenosnika priča se i o dolasku MacBook Air, Mac Pro računala i novoga Mac Mini računala. O svim ovim nadolazećim M2 procesorima imat ćemo prilike više čuti na nadolazećoj WWDC 2022 konferenciji koju Apple planira za lipanj.

Samsung započinje Beta testiranje Androida 13 (One UI 5.0) – Lista uređaja

Njihove značajke nadajmo se da ćemo čuti i nešto više (a možda i vidjeti prve fotografije) hardvera za čije će pokretanje biti zaduženi nadolazeći Apple M2 procesori.

Najčitanije