Banner
tekst2naslovna 1

Apple iPhone V – kada neće Apple tada drugi rade sklopivi iPhone

Dok Apple čeka, drugi rade sklopivi iPhone - naravno samo kao koncept.

Godinama Apple „navodno” razvija sklopivi iPhone pametni telefon.

Samsung ponovno ismijava Apple – svi znamo kako se to završilo

Posljednje informacije govore kako će nam još nekoliko godina biti potrebno da tržište ugleda sklopivi iPhone, dok drugi to negiraju i govore kako ćemo već do godine (2023.) ili one tamo iza (2024.) godine imati prilike na tržištu ugledati i kupiti sklopivi iPhone pametni telefon.

tekst2sl1 3

Neki govore kako to uopće neće biti iPhone pametni telefon već kako će to biti iPad tablet – sve se još bazira na glasinama i navodima a onaj koji treba nešto reći (Apple) jednostavno mudro šuti.

Samsung Galaxy S23 Ultra – nasljednik S22 modela i korak više

Ipak internet ne bi bio sebi svojstveno mjesto kada „neki tamo” entuzijasti ne bi napravili iPhone koji se može sklopiti. Da dobro ste pročitali, napravili su pravi pravcati sklopivi iPhone koji se u potpunosti može koristiti.

tekst2sl2 3

I da nalik je posve na aktualne iPhone modeli koji pojedini od nas imaju u svojim džepovima. No ipak idemo nekim redom i kažimo o čemu se zapravo ovdje radi.

Apple iPhone 14 (Plus) / Pro (Max) pozadine – preuzmite ih

Skupina ljudi iz „Tech Aesthetics” odlučila je iskoristiti (nekoliko) iPhone X modela – točnije njih 37 i kućište Motorola Razr 2019 pametnog telefona.

Već u nekoliko upravo pročitanih rečenica možete shvatiti o kakvom je projektu ovdje riječ. Dakle oni su spojili „nespojivo”. Točnije uzeli su zaslon iPhone X modela pametnog telefona iz s njega uklonili stakleni sloj te slojeve osjetljive na dodir.

Glasine govore: Apple je još „daleko” od sklopivih iPhone i iPad uređaja

Da bi kao rezultat dobili upotrebljivi OLED zaslon koji je fleksibilan. Nakon toga uzeli su (kako smo i naveli) kućište Motorola Razr 2019 pametnog telefona i jednostavno rečeno u njega „ugurali” zaslon iPhone X modela i svu potrebnu hardversku stranu.

tekst2sl3 1

Tim je također napravio i prilagodljivu matičnu ploču s ispisanim komponentama, kako bi se čitav mehanizam jednostavno mogao zaklapati i rasklapati odnosno otvarati i zatvarati. iPhone V je zbog sklopivog mehanizma morao „žrtvovati” kapacitet baterije tako da on iznosi mršavih 1000mAh te na žalost nema podršku za bežičnim punjenjem i MagSafe tehnologijom.

MediaTek Dimensity 9200 – predstavljen

Putem jailbreaka sam iOS dodatno je „ispoliran” da može biti korišten na sklopivom zaslonu a kao gotov rezultat dobili smo sasvim funkcionalni iPhone – sklopivi iPhone pametni telefon, točnije iPhone V (kako je njegov naziv).

tekst2sl4

Kako je čitav proces proizvodnje izgledao možete pogledati na video zapisu a i donosimo nekoliko fotografija. I da na kraju kažimo kako sve ovo nije jednostavan i lagan proces.

Blind test kamera – Huawei Mate 50 Pro je uvjerljivi pobjednik!

On je trajao više godina i kao rezultat donio nekoliko uništenih iPhone X modela kao i Motorola Razr 2019 modela sklopivih pametnih telefona. A sada vi sami prosudite zašto „veliki” Apple čeka toliko dugo na predstavljanje preklopnog iPhonea?

tekst3sl2

Možda jednostavno nema ljude za taj „proizvodni proces” kao što su ovi iz „Tech Aesthetics”.

Najčitanije