Banner
tekst2sl2 3

Apple iPhone Fold – pred nama !

Dobro ste pročitali iako vama nije dobro, onda niste jedini. Ovo je iPhone Fold.

*Kad drugi naprave “sklopivi iPhone”, Apple se divi !*

Dopustite nam da malo usporimo i razmotrimo trenutno stanje stvari u svijetu pametnih telefona, a posebno ono što se tiče sklopivih uređaja. Dok se mnogi proizvođači natječu u utrci za najinovativnijim i funkcionalnijim sklopivim pametnim telefonima, postoji jedan veliki igrač koji još uvijek nije predstavio svoju verziju – Apple.

tekst2sl1
Apple iPhone Fold – render !

Iako mnogi od nas željno iščekuju trenutak kada će Apple predstaviti svoj sklopivi iPhone, čini se da će morati pričekati još neko vrijeme.

Xiaomi Mix Flip dobiva prve certifikate – na tržištu 2024.

Nažalost, iako je datum 12.09.2023. privukao pažnju mnogih entuzijasta tehnologije kao potencijalni datum za predstavljanje sklopivog iPhonea, čini se da će Apple ovoga puta ostati uzdržan i zadržati tajnu o svojim planovima.

tekst2sl2 3

No, to nas neće spriječiti da istražimo glasine i pokušamo dobiti uvid u to što bi sklopivi iPhone mogao donijeti.

iPhone 16 imat će svjetlije (štedljivije) zaslone zahvaljujući Samsungu

Nedavno su se pojavili renderi sklopivog iPhonea koji su izazvali veliko uzbuđenje među ljubiteljima Apple proizvoda. Renderi iPhone Folda sugeriraju da bi ovaj uređaj mogao biti impresivan.

tekst2sl3 1

Iako se radi o neslužbenim slikama, prikazuje se sklopivi uređaj koji se čini iznimno obećavajućim. Dizajn je čist i elegantan, što je karakteristično za Apple, te se čini da je funkcionalnost postavljena u središte dizajna.

Apple najavio događaj “Wonderlust.” za 12.09.2023. – stižu iPhone, iPad te Apple Watch

Jedna od najnovijih informacija koja je privukla pažnju je vezana uz patent tvrtke Apple pod nazivom “Elektronički uređaj s izdržljivim sklopivim zaslonom”.

tekst2sl2 6
S lijeva na desno: iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro, iPhone 15, iPhone 15 Ultra (a.k.a Pro Max) !

Ovaj patent otkriva jedinstvenu sigurnosnu značajku – zaslon koji se lagano presavija pri udaru ili vibracijama. Ova inovacija ima potencijal da značajno poveća izdržljivost uređaja. Ideja je da se zaslon neće direktno sudariti s tvrdom površinom kada uređaj padne, čime se smanjuje rizik od oštećenja.

Apple problem agregacije baterije riješava dolaskom iPhone 15 modela – istina ili mit?

Ključna komponenta ovog patenta je pokrovni sloj zaslona, izrađen od staklenog materijala, koji ima karakteristično udubljenje duž osi savijanja.

tekst2sl4
iPhone V – prikaz šta “mudre glave” i malo entuzijazma mogu !

To udubljenje stvara fleksibilni dio u sloju stakla, omogućavajući mu da se nježno savije oko osi. Ova fleksibilnost pruža zaštitu zaslonu tijekom neočekivanih padova ili vibracija. Osim toga, kutovi i rubovi ovog pokrovnog sloja su pojačani kako bi se dodatno povećala izdržljivost.

Apple USB Type-C čip koji će “regulirati” snagu punjenja, dostupan u javnosti

Važno je napomenuti da iako je ovo uzbudljiv korak u razvoju tehnologije sklopivih zaslona, ne možemo sa sigurnošću tvrditi da će Apple uskoro predstaviti sklopivi iPhone.

tekst2sl3 1
iPhone V – prikaz šta “mudre glave” i malo entuzijazma mogu !

Tvrtka također istražuje druge inovacije, uključujući uređaje sa zaslonima koji se mogu kotrljati ili pomicati. To sugerira da Apple radi na raznim tehničkim rješenjima kako bi se izdvojio u konkurenciji.

EU: Apple ne smije ograničiti brzinu punjenja na USB Type-C kabelima

U svakom slučaju, ovo otkriće patenta odražava Appleovu predanost istraživanju i razvoju, te potvrđuje da tvrtka ozbiljno razmatra sudjelovanje u tržištu sklopivih uređaja.

Apple iPhone V – kada neće Apple tada drugi rade sklopivi iPhone

Iako će morati proći još neko vrijeme prije nego što svijet vidi sklopivi iPhone, ostaje nam da budemo nestrpljivi i očekujemo što će Apple donijeti u budućnosti u svijetu mobilne tehnologije.

Najčitanije