huawei
tekst1naslovna 3

Apple iPhone 14 „napokon” donosi USB Type-C priključak?

Iako se mislilo kako USB Type-C neće osvanuti na iPhone 14 modelima, izgleda kako su se stvari malo promijenile. EU regulativa ubrzala je čitav postupak.

Nekoliko dana je prošlo od kako smo na našim stranicama pisali o EU regulativi koja uvodi USB Type-C kao standardizirani (i jedini) priključak za svu elektronsku opremu.

Apple testira sklopive zaslone za iPhone i iPad

U prvom redu tu se misli na pametne telefone, tablete ali isto tako u navedeno se ubrajaju i kamere, ostali prijenosni uređaji koji službe za prijenos podataka ili koji u sebi imaju baterije.

tekst1sl1 3

Ipak ovo i ne bi bila i neka „priča” jer Android odnosno pametni telefoni i tableti koji koriste Android platformu sada u 2022. godini velika većina njih posjeduje i koristi USB Type-C za sinkronizaciju i punjenje.

Google Pixel 7 / Pixel 7 Pro – prvi puta prikazan uživo

Nakon pisanja o članku gdje EU regulativa nalaže da se do 2026. godine svi proizvođači prilagode (oni koji još nisu) na USB Type-C (implementaciju i korištenje) odmah nam je na um pala jedna rečenica: A što će Apple?

Apple donosi „samoposlužni popravak” svojih proizvoda

Svi jako dobro znamo kako je Američki tehnološki div otporan (i gluh) na većinu odredbi i zakone koje se donose i oni od početka vode svoju politiku, tako još uvijek na iPhone pametnim telefonima, iPad tabletima koriste „dobri stari” Lightning konektor.

tekst1sl2 3

To se u jednu ruku u nazad godinu, dvije pomaklo s mrtve točke kada je iPhone dobio USB Type-C ali s one strane koja pripada punjaču (strujnom adapteru). Ipak sada će upravo ta EU regulativa koju smo spomenuli na početku članka natjerati i Apple odnosno iPhone i iPad da započnu s korištenjem USB Type-C sučelje za sinkronizaciju i punjenje.

Sony predstavlja „Next One” pametne telefone – Xperia 1 IV i Xperia 10 IV

Sada donosimo navode kako je Apple zaista i službeno započeo razvoj i testiranje USB Type-C sučelja na iPhone pametnom telefonu. Dobro ste pročitali da a k tome kažimo kako smo prije nekoliko dana pisali i o početku razvoja i testiranja sklopivog zaslona na iPhone i iPad uređajima.

Aplikacije koje su promijenile našu svakodnevicu

Za sada nema ostalih glasina i navoda zašto je Apple započeo s testiranjem USB Type-C sučelja pa nam ne preostaje ništa drugo nego biti sigurni da je Apple to „natjerala” EU regulativa.

*Galerija iPhone 14 koncepta sa USB Type-C sučeljem*

Da razvoj ide punom parom dokazuje i navod kako Apple radi i na razvoju dodatka koji će pomoći u korištenju Lightning dodataka na nadolazećim generacijama iPhone pametnih telefona, što bi značilo kako će već iPhone 14 modeli donijeti USB Type-C.

Wi-Fi vs Bluetooth zvučnici – sve što trebate znati

Osim odredbi i zakonskih regulativa slobodno možemo reći kako će napokon i iPhone korisnici zahvaljujući USB Type-C sučelju uživati i velikim brzinama prijenosa podataka kao i većom isporučenom snagom punjenja.

Apple Watch SE 2022 – značajke, dostupnost i cijena

Naveli smo kako će možda već iPhone 14 modeli imati USB Type-C iako to još uvijek nije službeno potvrđeno.

tekst1sl3 1

Ako i dalje iPhone 14 bude koristio Lightning konektor bit će to u obliku kakvim se pojavljuje na iPhone 13 modelima ali onda će svakako iPhone 15, 2023. godine donijeti USB Type-C konektor za sinkronizaciju i punjenje. Vlasnici i poklonici iPhone pametnih telefona jeste li zadovoljni?

Najčitanije